www.vakantiehuizenlapalma.nl

canyon hiken in barranco de taburiente op la palma

Dos Aguas op La Palma

In de centrale krater op La Palma, de Caldera de Taburiente, komen bij Dos Aguas twee riviertjes bij elkaar. Stroomopwaarts kijkend is het linker riviertje, Rio de Taburiente, die in de gelijknamige barranco stroomt.

Waarschuwingsbord

Aan de ingang van de barranco op de rechteroever staat een waarschuwingsbord. Niet voor niets als je de hoeveelheid enorme keien ziet die in de bedding liggen. Toegang is niet verboden maar wordt afgeraden. In ieder geval deze barranco niet in gaan als er ook maar de kleinste kans op regen zou zijn. In de vaak nauwe kloof met gladde rotswanden zit je als ratten in de val.

Monding van barranco de Taburiente in barranco de las Angustias

De eerste paar honderd meter lukt het nog wel je voeten droog te houden. Vlak voor de eerste bocht naar rechts wordt dit al lastiger.

waterschoenen aan, voortaan iets eerder.

Dus indien je waterschoenen hebt meegenomen, trek deze dan wel op tijd aan, zodat je de terugweg door barranco de las Angustias niet als nog met zware natte wandelschoenen loopt.

Canyon hike in barranco de Taburiente op La Palma

De klauterpartij door Rio de Taburiente is voor de liefhebbers een waar feest. Bedenk je wel dat het een zeer oneffen bodem is met kuilen en keien. Je moet je dus voortdurend waken je enkels of knieën niet te blesseren.

Eerste watervalletje in barranco de taburiente

Het eerste watervalletje dat je tegen komt kan aan de linkerzijde over de steenlawine gepasseerd worden. Je ziet hier zelfs nog wat resten van een muurtje wat eens waarschijnlijk onderdeel van een pad moet zijn geweest.

Canyoning in barranco de taburiente op La Palma

In de vaak nauwe kloof is geen bereik voor mobiele telefonie of gps. Je zou deze tocht dan ook eigenlijk het best in groepsverband van minimaal drie personen moeten doen. Mocht er iets gebeuren kan er één persoon bij het slachtoffer blijven terwijl een ander hulp gaat zoeken of een punt probeert te bereiken waar mobiel telefoon verkeer mogelijk is.

boomstammen in rio de taburiente op la palma

Stroomopwaarts kom je steeds vaker enorme keien en boomstammen in de bedding tegen. De omgeving wordt steeds ruiger en je loopt steeds vaker in de schaduw.

Poel met tweede waterval in barranco de taburiente

De poel met de glijbaan kun je aan de rechterkant passeren, hoger op de berghelling. Je kunt ook dit als keerpunt zien en geen verdere risico’s nemen.

enorme kei boven rio de taburiente

Wanneer je bij de enorme kei komt die klem zit in de kloof net boven het water, kun je nog een klein stukje verder tot de waterval met de gladde wanden en dan zit de tocht er op, indien je geen speciale klimattributen bij je hebt. Verder stroomopwaarts wordt het toch steeds smaller, gladder en steiler, dus is dit een mooi punt om te keren.

deze waterval is het keerpunt in barranco de taburiente.

Beleef La Palma !

Beleef La Palma ! Vakantiehuizen op La Palma