Beleef La Palma !

Wandelen op La Palma. Rondwandeling bij La Cumbrecita op het eiland La Palma. C6

beginpunt : Parkeerplaats La Cumbrecita

eindpunt : Parkeerplaats La Cumbrecita

afstand : 3 km         

tijdsduur : > 1 uur

signalering: ja, via borden.

hoogteverschillen : totaal stijgen 100 meter , totaal dalen 100 meter.

zwaarte : licht

bar restaurant : nee

watertappunt : nee

bushalte : Bij het bezoekers centrum en vanaf daar taxi service naar La Cumbrecita. (€4,- p.p.)

 

De rondwandeling bij La Cumbrecita is zonder twijfel het meest bewandelde pad op La Palma. In de winter komen hier ook veel touringcars vol cruise-toeristen. En inderdaad is een bezoek aan La Cumbrecita een makkelijke en snelle manier om een goed beeld te krijgen van één van de grootste erosie kraters op aarde. De Caldera de Taburiente op La Palma heeft een doorsnede van 9 km en is 1500 meter diep.

 

Je kunt deze drukte makkelijk vermijden door ‘s morgens vroeg of net voor de avondschemering deze kleine rondwandeling te maken. Dan is het vaak nog mogelijk  om zo door te rijden naar de beperkte parkeerruimte bij La Cumbrecita.  Bovendien is het uitzicht door de heldere lucht en schadduwspel dan vaak het mooist. Er is vanaf het bezoekers centrum ook een taxiservice van 08.30 uur tot 16.00 uur.(Enkele reis kost €4,- p.p.)

 

De wandeling is redelijk makkelijk. Het eerste deel loopt het pad nog enigzins steil naar beneden. Daarna wordt het vlakker en gaat ook de beklimming geleidelijk. Het pad voert door een pijnboombos met een regelmatig wisselend zicht in de krater.

 

Onderweg kom je langs twee uitzichtpunten. De eerste geeft je vrij zicht in de krater. De tweede geeft wat problemen om mooie plaatjes te schieten vanwege de pijnbomen die een mooi panoramazicht in de weg staan.

 

Op diverse plaatsen langs het parkoers staan informatieborden over het ontstaan van de krater en de natuur. Vergeet tijdens het tweede deel van de wandeling niet om af en toe achterom te kijken. Want het uitzicht verandert voortdurend.