Beleef La Palma !

Wandelen op La Palma ; Cubo de La Galga, wandeling door laurierbos vol varens. NO2

beginpunt : info huisje langs de doorgaande weg net na de tunnel bij San Bartolo

eindpunt : info huisje langs de doorgaande weg net na de tunnel bij San Bartolo

afstand : 9 km                

tijdsduur : 3 uur

hoogteverschillen : totaal stijgen 250, meter totaal dalen 250 meter

zwaarte : middel

signalering : pr lp 5 , pr lp 5.1

bar restaurant : in San Bartolo

watertappunt : nee

bushalte : in San Bartolo

 

Het noordoosten van La Palma is het vochtigste en daardoor ook het dichtst begroeide deel van het eiland, doordat daar vrijwel het hele jaar de bewolking van de passaatwinden over en door de vegetatie gevoerd wordt.

 

De begroeing bestaat hoofdzakelijk uit laurierwoud met een zware ondergroei van reusachtige varens. Bij de parkeerplaats langs de doorgaande weg staat een informatiehuisje, waar je terrecht kunt voor meer wetenswaardigheden over de verscheidene wandelingen, flora en fauna in de groene omgeving van Cubo de La Galga. 

 

Dit gebied is één van de beste plekken om op zoek te gaan naar de twee inheemse soorten laurierduif. Ondanks dat de bevolking hier zeer veel onderhoud pleegt aan de paden, is het soms vechten tegen de bierkaai. Zo snel groeit het soms dicht en moet je jezelf op sommige paden haast met een kapmes door het groen heen worstelen.

 

Gedurende de hele maand augustus viert de plaatselijke bevolking hier de feesten van hun beschermheilige San Bartolomé, die worden afgesloten met een feest in het keteldal van Cubo de La Galga. Veel eten, drank en dansen op lokale muziek, waarbij de tourist ook van harte welkom is.