Beleef La Palma !

Van Los Tilos naar mirador de Las Barandas. NO14

beginpunt: Bezoekerscentrum Los Tilos

eindpunt : Bezoekerscentrum Los Tilos

afstand : 3 kilometer heen en terug samen

tijdsduur : 1,5 uur

hoogteverschillen : totaal stijgen 300 meter, totaal dalen 300 meter.

signalering : Prlp 7.1

zwaarte : zwaar

bar restaurant : Casa Demetrio

watertappunt : Achter bezoekerscentrum Los Tilos

bushalte : nee

Vanaf Bezoekerscentrum Los Tilos is er een pad, of liever gezegd een trap, naar uitzichtpunt Mirador de las Barandas. Deze mirador biedt uitzicht over Barranco del Agua en het laurierwoud van los Tilos. Het is dus wel leuk om deze wandeling te combineren met een wandeling door het bos van Los Tilos zelf.

Het pad begint achter het bezoekerscentrum en is aangegeven middels een bord met erop Camino al Mirador de Las Barandas en met een wandelwijzer met de aanduiding Lp 7.1 naar Las Cabezadas. Het begin van het pad is echter lastig te onderscheiden. Er loopt een wirwar van paadjes in dit kleine recreatiegebied met pick-nick tafels. Maar het juiste pad gaat na het houten bord links achter de boom omhoog via een soort door wortels gevormde traptreden.

Eenmaal op het pad is er vrijwel geen vergissing meer mogelijk. Gewoon de ontelbare traptreden blijven volgen. Wij zijn bij 400 de tel kwijt geraakt en hadden geen puf om terug te gaan en opnieuw te beginnen. Wanneer je bij een bankje komt, niet denken dat je er al bent. Er volgen hoger op nog een aantal bankjes om even uit te kunnen blazen.

Wij maakten laatst deze wandeling als onderdeel van een langere wandelroute. Bij het uitzichtpunt gekomen bleek dat zich in de wolken te bevinden. Voor ons geen punt want hadden het al vaker bezocht. De twee jonge Nederlandse dames die we er aan troffen, hadden de lange trap echter wel speciaal beklommen voor het uitzicht. Helaas ! Hieronder foto’s van een dag met en zonder uitzicht vanaf Mirador de las Barandas.