Beleef La Palma ! Vakantiehuizen op La Palma

Rondwandeling El Mudo op La Palma. NW 23

beginpunt : Parkeerplaats bij Juan Adalid

eindpunt : Parkeerplaats bij Juan Adalid

afstand : 7 km

tijdsduur : 2,5 uur

signalering : Rode stippellijn op Freytag y Berndt kaart, App maps.me aanbeveling

hoogteverschillen : Totaal dalen 400 meter, totaal stijgen 400 meter

zwaarte : Gemiddeld

bar restaurant : Nee

watertappunt : Nee

bushalte : Nee

Aan het begin van de wandeling kun je je auto parkeren naast de verharde weg aan het begin van de afslag waar het bord ‘Piscinas’ staat. Zet de auto wel zo weg dat grotere auto’s de bocht nog kunnen maken. Ook is er iets lager op de onverharde weg een ruime parkeerplaats aan de rechterkant.

Om deze wandeling te maken is het haast een verplichting om de wandelapp ‘maps.me’ te gebruiken. De route wordt niet aangegeven en via deze app weet je zeker dat je je nog op de route bevindt. Er zijn diverse afslagen onderweg en vooral het stuk over de laagvlakte onder El Mudo is lastig om het juiste pad te volgen.

Je volgt vanaf de parkeerplaats het brede onverharde pad en blijft iedere keer links aan houden. Deze piste loopt redelijk horizontaal . Totdat deze een vrij scherpe bocht naar links maakt en afdaalt naar barranco de Domingo Diaz.

Dit is gelijk het mooiste deel van de rondwandeling. Het brede bad gaat over in een smal wandelpad en daalt of in de barranco om dan aan de andere kant er weer uit te klimmen. Vergeet niet voldoende te genieten van deze speciale barranco en zijn apparte uitzichten en rotsformaties.

Na de barranco kom je op de voormalige akker en weidegronden onder El Mudo. Verspreid op deze licht dalende helling staan nog wat verlaten huisjes en een enkele bewoonde. Tijdens dit deel van de wandeling kruis je tweemaal de kleine barranco van El Mudo. De tweede maal nadat je hem doorkruist hebt wordt de omgeving weer spectucalair anders.

Op de door de ruige door de wind overheerste vlakte groeien voornamelijk vijgencactussen en diverse soorten wolfsmelk. Hier moet je constant op je wandel app ‘maps.me’ kijken om het juiste ‘pad’ te kunnen volgen. Want dat pad is hier vrijwel niet te zien. Je zwerft tussen de cactussen door en moet blijven opletten niet gespietst te worden door de alom aanwezige stekels. Fantastische omgeving die heel anders is dan waar ook op La Palma.

Via de wandel app kom je uiteindelijk weer bij een punt waar een duidelijk pad het doorkruisen van barranco Domingo Diaz mogelijk maakt.  Na de barranco volg je het duidelijk pad dat overgaat in een brede piste die langs de linkerwand van de berg terug naar het beginpunt van deze rondwandeling voert.