www.vakantiehuizenlapalma.nl

Wandelen op La Palma over  irrigatiekanaal van Los Barros naar Retamar en terug. W11

beginpunt : Onder het pleintje van de kiosco op Camino La Caldera.

eindpunt : Einde van het bewandelbare kanaal bij Retamar.

afstand : 6 kilometer   (heen en terug samen)        

tijdsduur : < 1, 5 uur (heen en terug samen)

signalering: nee. simpelweg het pad over het betonnen kanaal volgen.

hoogteverschillen :totaal stijgen < 50 meter, totaal dalen < 50 meter

zwaarte : licht

bar restaurant : kiosko aan begin van de wandeling

watertappunt : nee

bushalte : In Los Llanos

Deze makkelijke wandeling begint bij de Kiosco op het pleintje aan de Camino Lomo de Aragones, die vanuit Los Llanos omhoog loopt naar het nationale park van de Caldera de Taburiente. Het pad loopt boven op het betonnen irrigatiekanaal dat het water dat in de krater wordt afgetapt van het riviertje. Het kanaal gaat naar de Embalse de Dos Pinos (een groot waterbekken).

Heel geleidelijk daalt dit kanaal af over het eiland. Langs het kanaal vindt je avocado en bananenplantages.  Bananen worden voornamelijk van zeeniveau tot aan een hoogte van 500 meter verbouwd en de avocado’s daar boven. De landeigenaren die grond hebben langs het kanaal zijn gezegend tot betrekkelijk makkelijke toegang tot het kostbare water.

Je komt dan ook tijdens deze wandeling langs betonnen waterbakken in alllerlei vormen en maten. Sommigen worden op dit moment niet benut maar zouden in tijd van dreigende waterschaarste weer kunnen benut voor de watervoorraad op La Palma.

Tijdens de wandeling heb je uitzicht over Los Llanos met daarachter Montaá Tenisca en de Atlantische oceaan. Aan het eind van het begaanbare stuk waterkanaal kun je omdraaien om dezelfde weg terug te wandelen of je zou bij de wijk Retamar Los Llanos in kunnen duiken en er verder een stadswandeling van kunnen maken.

 

Beleef La Palma !

Beleef La Palma !