Beleef La Palma !

Wandelen op La Palma. Rondwandelen over geitenpaadjes bij Montaña de la Hiedra.W26

beginpunt : Einde van de hoofdstraat Avenida las Islas Canarias in El Paso.

eindpunt : Einde van de hoofdstraat Avenida las Islas Canarias in El Paso.

afstand :  zelf te bepalen maar meer dan 4 kilometer           

tijdsduur : zelf te bepalen maar minimaal 2 uur

signalering: nee

hoogteverschillen : totaal stijgen 150 , totaal dalen 150 meter

zwaarte : middel

bar restaurant : diversen bij start en finish in Avenida islas Canarias in El Paso

watertappunt : nee

bushalte : El Paso

 

Montaña de La Hiedra ligt ten noordoosten van de gemeente El Paso. Je kunt er het snelst komen via El Paso de Arrriba. Maar de hoeveelheid hondengeblaf en hanengekukel dat uit deze woongemeenschap komt, ontneemt de meeste normale mensen de lust om hier een wandeling te beginnen. Vandaar dat je de wandeling het best kunt beginnen vanuit het centrum van El Paso aan het eind van de hoofdstraat die ook langs het gemeentehuis loopt.

 

Normaal gesproken is Montaña de La Hiedra in de winter en het voorjaar omgeven door groene velden vol bloemen. Deze droge winter is het echter dramatisch gesteld met de hoeveelheid regen die er aan deze kant van het eiland valt. Een flinke regenbui en binnen een week komt er weer een groene waas over het gebied. Maar voorlopig is het een droge bruine bedoening. De noordoostkant van het hogere gedeelte van Montaña de la Hiedra is echter het grootste gedeelte van het jaar wel fris groen. Een fantastische plek voor een picknick.

 

Hiedra (Glechoma hederacea) heet in het Nederlands ‘hondsdraf’. Het plantje heeft een geneeskrachtige werking bij jeuk, zwelling en wonden. Het plantje is een bodembedekker die een groot gedeelte van de winter en het voorjaar bloeit. Montaña de la Hiedra heeft haar naam te danken aan de nadrukkelijke aanwezigheid ervan op de berghellingen hier.

 

Vanaf het eind van Avenida La Islas Canarias loop je via de onverharde pad het terrein in richting Montaña de la Hiedra die je voor je ziet. Verder is er geen vaste route. Je loopt gewoon via de velden of onverharde paden richting de berg.

 

Het allerleukst is het om hierbij de duidelijk zichtbare geitenpaadjes te volgen. In dit gebied is een wirwar van deze geitensporen. Er is er altijd wel één te vinden die in de richting loopt die je op zou willen. Geiten zijn meesters in het vinden van het best begaanbare pad. Het breedste spoor is de meest gunstige route.

 

De noordoost kant van Montaña de la Hiedra is het leukste gebied. Je hebt er niet alleen een mooi uitzicht over Los Llanos en de oceaan, maar ook in Barranco de Torre en naar de top van de gedoofde vulkaan de Pico de Bejenado. Op deze hellingen zijn nog een aantal actieve amandelboomgaarden. Net onder de top van de noordhelling van Montaña de la Hiedra staat naar onze mening de mooiste amandelboomgaard van La Palma.

[/swifty_text][/swifty_grid_column][/swifty_grid_row]