Beleef La Palma !

Rondwandelen op en rond Montaña las Moraditas op het Canarische eiland La Palma

beginpunt : Calle Las Moraditas

eindpunt : Calle Las Moraditas

afstand : zelf te bepalen          

tijdsduur : zelf te bepalen

signalering: nee

hoogteverschillen : afhankelijk van keuze maar wel redelijk niveau verschil

zwaarte : middel

bar restaurant : Restaurant La Cascade aan de doorgaande weg

watertappunt : nee

bushalte : aan de doorgaande weg

 

Montaña Las Moraditas ligt boven El Paso en het gebied behoort ook tot deze gemeente. Ongeveer 1 kilometer ten westen van het bezoekerscentrum van het nationale park gaan er twee verharde weggetjes naar het zuiden. De rechter gaat naar het abattoir en de linker naar Montaña las Moraditas. Deze moet je hebben.

 

Er zijn twee plaatsen waar je je rondwandeling kunt beginnen. De eerste is waar de singaleringsborden van de wandelpaden sl-lp 100 en de PrLp 14 de geasfalteerde weg kruisen. De tweede is vlak voor het einde van het asfalt.

 

Beide plaatsen zijn een mooi vertrekpunt om zelf je wandeling samen te stellen. Er zijn in dit gebied van Montaña las Moraditas wandelpaden, onverharde weggetjes, paardrijpaden en mountainbikepaden. Hier kun je allemaal gebruik van maken om zelf een rondwandeling samen te stellen.

 

Het gebied heeft redelijk wat afwisseling te bieden voor wat betreft vegetatie, maar pijnboombos vormt de belangrijkste begroeing. Maar doordat er ook oude akkertjes, finca’s en wat buitenhuizen staan, is het een lekker afwisselend gebied om te wandelen.

 

Het gebied is gelukkig al goed hersteld van de hevige bosbrand van een aantal jaren terug. Mooi om te zien zijn de zwart geblakerde stammen van de Canarische pijnbomen waar weer volop groene takken uit zijn ontsprongen. Sommige eeuwenoude kastanjebomen zijn echter niet vuurbestendig en staan her en der als zwarte skeletten tussen het nieuwe groen.