Beleef La Palma !

Rondwandeling op La Palma; Bezoekerscentrum-Reventon-el Pilar-bez.centrum. C14, W20

beginpunt : bezoekerscentrum El Paso

eindpunt : bezoekerscentrum El Paso

afstand : 24 km                

tijdsduur : 7 uur

hoogteverschillen : totaal stijgen 650 meter, totaal dalen 650 meter

zwaarte : middel/zwaar

signalering : pr lp 1, GR 131, prlp 14

bar restaurant : nee (tegenover bezoekerscentrum wordt er aan gewerkt)

watertappunt : bij recreatiegebied El Pilar

bushalte : bij het bezoekerscentrum

 

Pittige maar zeer afwisselende dagwandeling.

De wandeling kun je beginnen bij, en combineren met het bezoekerscentrum van het nationale park. Het best kun je deze wandeling, volgens ons, maken met de klok mee. Dus eerst via het oude koningspad prlp 1  omhoog naar El Reventon. 

 

Dit is het oudste en voorheen belangrijkste wandelpad van La Palma. Het verbindt de vlakten van het Aridane dal aan de westzijde met de hoofdstad aan de oostkant van La Palma. Ondanks dat het steile pad met basaltstenen geplaveid is, of misschien wel juist daardoor, is het met vermoeide spieren lastig afdalen. Dat de stenen vaak bedekt zijn met dennennaalden, helpt ook niet om prettig af te dalen. Dus beter en veiliger is het om hier omhoog te wandelen.

 

Op de graat kruis je de gr 131 die je volgt richting het zuiden. Dit deel van de gr 131  wordt gevormd door een piste waar je heel af en toe ook wat gemotoriseerd verkeer naar en van de zendmasten kunt tegenkomen. Het is niet het mooiste deel van de gr 131 maar ook niet erg zwaar. Bij El Pilar kun je eventueel in de recreatiezone je watervoorraad aan vullen. Vanaf El Pilar daal je dan vervolgens via de pr lp 14 weer langzaam af naar het bezoekerscentrum.

 

Tegenover het bezoekerscentrum vindt je Las Piedras. Het is natuurlijk afwachten hoe de kok, bediening en prijzen zullen zijn. Maar volgens ons een gouden lokatie om zonder wandelschoenen maar op slippers te (na)genieten van de wandeling en een heerlijke La Palma maaltijd. Het pand nodigt ons echter niet uit om het te testen misschien dat mensen die dat wel gedaan hebben ons hierover willen informeren.