www.vakantiehuizenlapalma.nl

rondstruinen in de benedenloop van barranco de las angustias W 35

startpunt wandeling in de benedenloop van barranco de las angustias op la palma

beginpunt : Parkeerplaats tegenover kerkje in barranco de las Angustias bij Tazacorte.

eindpunt : Parkeerplaats tegenover kerkje in barranco de las Angustias bij Tazacorte.

afstand : Zelf te bepalen

wandeling in de benedenloop van de barranco de las angustias op la palma

tijdsduur : Zelf te bepalen

signalering : Geen

hoogteverschillen : Verwaarloosbaar

zwaarte : Makkelijk wel oneffen ondergrond en na regen, regelmatig beek over steken

bar restaurant : In Puerto de Tazacorte

watertappunt : Nee

bushalte : Ja

stroomopwaarts van waterinname punt

Boven aan de parkeerplaats tegenover het kerkje van Las Angustias daalt een betonweggetje in de barranco de las Angustias af. In de bedding gekomen volg je deze landinwaarts.

Alleen op de wereld in barranco de las angustias op la palma

Des te verder je de barranco in wandelt des te meer water er te zien is in tijden kort na regenval. Dit is na droge winters verwaarloosbaar, daar je je in dit deel van de barranco onder twee wateraftappunten bevindt.

Klauteren door de bedding van barranco de las angustias op la palma

Voorheen bereikte het riviertje negen a tien maanden per jaar de zee. Maar door het aftappen van water ten bate van de bananenteelt is dit niet meer et geval. Alleen kort na hevige regenval in de bergen stroomt er een woeste rivier richting zee.

watervalletje in barranco de las angustias op la palma

Na een tijdje wandelen kom je bij een muur in de bedding waardoor er een watervalletje ontstaat. Vlak voor deze muur kun je aan de linkerkant de bediing klauterend verlaten en de muur via een stukje avocadofinca passeren en vervolgens weer klauterend afdalen in de bedding.

river crossing op la palma

Een stukje verder stroomopwaarts in de barranco is het vaak een drukte van jewelste. Doordat daar de parkeerplaats is van de bekende Caldera wandeling. In dit deel van de barranco tref je echter vrijwel zeker geen toerist aan. Hooguit dat er iets boven de barranco zijn hier en daar misschien een paar locals bezig zijn in hun finca.

superwoman op la palma in de barranco de las angustias.

Op een gegeven moment loop je tegen een volgende muur op in de barranco. Deze is van een waterinnamepunt. Vlak hier voor kun je aan de rechterkant uit de barranco klimmen. Er is een deuropening in het hek om de waterinname-installatie te kunnen passeren om daarna weer in de bedding af te dalen. Vanaf hier is een zeer leuk deel van de barranco. Iets verder kom je bij wederom een kunstmatige waterval. Nog een klein beetje verder arriveer je bij de parkeerplaats La Viña waar de rest van de wereld parkeert om stroomopwaarts in de barranco te gaan wandelen.

In de bedding van barranco de las angustias op la palma

Beleef La Palma !

Beleef La Palma ! Vakantiehuizen op La Palma