Beleef La Palma !

La Palma wandelen. Wandeling van Valencia naar Pico de los Cuervos. C12, W15

beginpunt : Parkeerplaats aan het einde van Pista Valencia.

eindpunt : Parkeerplaats aan het einde van Pista Valencia.

afstand :    heen en terug samen 7 km          

tijdsduur : 2,5 uur

signalering: nee

hoogteverschillen : totaal stijgen 400 meter, totaal dalen 400 meter

zwaarte : middel

bar restaurant : nee

watertappunt : nee

bushalte : nee

 

De foto’s van deze wandeling zijn gemaakt op een zeldzame dag met sneeuw in de bergen. Weinigen zullen het geluk hebben om een dergelijke dag mee te maken tijdens hun vakantie op La Palma.

De wandeling begint bij de parkeerplaats aan het eind van de piste de Valencia, daar waar het beginpunt van de wandelroute 13.3 naar de Pico de Bejenado begint. Terwijl deze laatste route een vrij druk bewandeld pad is, vormt deze route via de Pico de Los Cuervos een rustig alternatief.

 

Volg de piste de Valencia tot het eind en duik daar via een net zichtbaar bospad  naar beneden boven twee stenen gebouwtjes langs en vervolgens naar rechts. Dit brengt je een stukje verder weer op een verloren restant van de Piste de Valencia. Na een klein stukje staat er een wegwijzer naar links en omhoog naar de Pico de Los Cuervos.

 

Gedurende het eerste deel van de beklimming heb je achter je mooi zicht op de Cumbre Nueva en de akkers boven El Paso. Het pad is duidelijk en er zijn geen afslagen.

 

Pico de Los Cuervos betekent Top van de Raven. En is onderdeel van de ” Bergrug der Raven”. Vrijwel altijd doen deze bergtoppen hun naam eer aan. Zowel vanuit de lucht als vanuit de boomkruinen worden je bewegingen gadegeslagen door onze gevederde vrienden.

 

In het begin van de wandeling kom je een verkoold restant tegen, van wat eens een Canarische den is geweest. Ze zijn dus niet honderd procent vuurvast. In dit gebied heeft nog wel eens een bosbrand plaatsgevonden.

 

Vrijwel de gehele wandeling heb je zicht op de vallei van Riachuelo. Als de basaltwanden er boven dan ook nog eens bedekt zijn met sneeuw is deze wandeling helemaal een feest. Maar nogmaals, dit is een zeldzame gebeurtenis.

 

Deze route voert na de Pico de Los Cuervos verder naar de Pico de Bejenado. Vanaf El Rodeo kom je op de route LP PR 13.3 terecht en dus een grotere kans om andere wandelaars tegen te komen.

 

Voor je zie je nu duidelijk de oostflank van Pico de Bejenado boven alles uit tornen. Vanaf de top heb je een mooi uitzicht over en in de krater en het Aridane dal.