www.vakantiehuizenlapalma.nl

De natuurzwembaden van Juan Adalid op La Palma

Met de 4x4 naar Juan Adalid

Juan Adalid, we zijn er verliefd op. Het is een stukje La Palma dat zo anders is dan de rest van het groene eiland, dat je haast niet kunt geloven dat het zich op La Palma bevindt. Je komt vanuit een intens dicht bos ineens in een gebied waar door de vrijwel altijd harde zilte wind haast niets meer groeit. Je kunt er echter alleen met een terreinauto komen. Of je zet je huurauto boven  op de daar voor bedoelde parkeerplaats neer en gaat verder te voet. Klik hier voor meer info.

Natuurzwembaden van Juan Adalid op La Palma

Onderaan de onherbergzame rotskust van Juan Adalid vind je op verscheidene plaatsen bij de oceaan ‘piscinas’, natuurzwembekkens. Deze gaten in de rotsen zijn soms verrassend diep en enkelen zijn perfect rond van vorm. De vrijwel altijd op de kust beukende hoge golven voorzien de zwembekkens voortdurend van vers water. Waarna het teveel aan water dan weer via overlopen terugstroomt in de oceaan.

Afdalen naar de natuurzwembekkens van Juan Adalid op La Palma
Over de rotsen klauteren bij Juan Adalid op La Palma
Bij de zwembekkens van Juan Adalid op La Palma

Om bij de piscinas te komen moet je echter wel topfit zijn, geen last van hoogtevrees hebben en beschikken over een zeer goed evenwichtsgevoel. Er lopen een soort geitenpaadjes naar sommige van de bekkens. Maar zelf een geit zal soms moeten slikken bij het zien van het pad langs de steile kust boven de vaak woeste oceaan. Wees dus gewaarschuwd.

Juan Adalid piscinas la palma

Op zich bijzonder dat je op La Palma op de plek waar de oceaan het hardst te keer gaat, je op slechts enkele meters daarvan veilig kunt zwemmen. Een stukje gezond verstand heb je natuurlijk wel nodig. Er moet uiteraard niet gezwommen worden op plekken waar het overtollige water in de bekkens weer terugstroomt naar de oceaan.

Juan Adalid natuurzwembaden op La Palma

Juan Adalid staat niet bepaald bekend om zonnig weer. De temperatuur van lucht en water zijn echter wel het grootste deel van het jaar aangenaam om te zwemmen. Zeker als je een zwerftocht over dit stukje La Palma onderneemt is het heerlijk om even te kunnen afkoelen. Wel jammer dat je terug naar de auto nog een redelijke klim voor de boeg hebt.

Juan Adalid op La Palma natuurzwembaden
Zwemmen op La Palma Juan Adalid

Nu is die wandeling ook weer niet zo zwaar en lang dat je je moet laten afschrikken. Want zwemmen in deze zwembekkens is een heerlijke ervaring en bovendien ben je vrijwel zeker alleen. Dit in tegenstelling tot andere zwembekkens op La Palma waar je met de auto bij kunt komen. Daar is het soms in de zomer een drukke boel.

Juan Adalid La Palma zwembekkens

Zoals eerder gezegd zijn sommige van die ronde zwembekkens verbazend diep. Net alsof het oude kraterpijpen zijn of iets dergelijks. Het is wel verstandig om googels of een duikbril mee te nemen om te controleren of er zich in een bekken geen verdwaalde zee-egels bevinden. De zwembekkens zijn net een soort zeeaquaria met verbazend veel en soms ook grote vissen. Ramon en vriendje Dani kwamen laatste keer in zo’n poel de grootste pappegaaivis en blauwe trekkersvis tegen die ze ooit gezien hadden. Klaarblijkelijk krijgen de vissen door de over de rand slaande golven niet alleen voldoende vers water maar ook genoeg voedsel.

La Palma Juan Adalid zwembekken

video piscinas de Juan Adalid

video piscinajuan adalid op la palma
Beleef La Palma ! Vakantiehuizen op La Palma