www.vakantiehuizenlapalma.nl

Wandelen op La Palma. Rondwandeling La Palma GR130 Garafia – Tijarafe. NW15

Startpunt wandeling van Garafia naar Tijarafe via de GR130

beginpunt : Garafia

eindpunt : Tijarafe

afstand : 30 km            

rondwandeling la palma gr130 garafia tijarafe

tijdsduur : 7 uur

signalering: GR130

hoogteverschillen :totaal stijgen 1100 meter, totaal dalen 800 meter

zwaarte : zwaar

bar restaurant : In Garafia, Puntagorda en Tijarafe

watertappunt : nee

bushalte : In Garafia, Puntagorda (overstappunt), Tijarafe

La Palma rondwandeling GR130 Garafia Tijarafe

Dit lange traject van de La Palma rondwandeling over het oude koningspad de GR130, voert je langs de noord west kust van het eiland. Je zou de wandeling in twee keer kunnen doen maar dan maak je vrijwel twee indentieke wandelingen. Een nadeel van deze route is dat er wel een paar maal flinke stukken asfalt bijzitten.

Van Garafia naar Tijarafe op La Palma over de GR130.

Gelukkig wordt dit een beetje gecompenseerd door een aantal fraaie barrancos en vergezichten. Het is een vrij open wandeling maar biedt toch de nodige afwisseling qua vegetatie. Onderweg, in de buurt van La Buracas, wordt je in de gelegenheid gesteld om eventueel wat handel te drijven met onze ‘onbespoten medemens’ (hippies).

Commercia langs de GR130 tussen Garafia en Tijarafe op La Palma.

Langs het wandelpad staat dan een tafeltje met het product erop en de prijs vermeld. Ook staat er een glazen potje waar je de centen eventueel in kan achterlaten. Langs de route kom je, net na een beklimming een bordje tegen waarop staat dat er twintig meter van het pad ijs te koop zou zijn.

Ijsverkoop langs de GR130 tussen Garafia en Tijarafe op La Palma.

Hoe verleidelijk dit ook klinkt als het zweet met stralen uit je lichaam stroomt, hebben wij er geen gehoor aan gegeven. We weten dus niet of het ijs net zo lekker is als het er op het geschilderde bordje uit ziet. Als je net voor Puntagorda door de barranco Izcagua omhoog bent gekomen, zegt een signaal dat je aan de andere kant van de doorgaande weg de route kunt vervolgen.

Garafia - Tijarafe via de GR130 op La Palma.

Helaas is de bewijzering daar zo’n chaos dat je beter de doorgaande weg kunt volgen om dan na Puntagorda het asfalt weer te verlaten. Op zo’n twee kilometer voor Tijarafe mag je nog even afdalen over een onvervalst steil stukje geplaveid koningspad. Een lekkere toegift voor je toch al danig op de proef gestelde spieren.

Van Garafia naar Tijarafe via het oude koningspad GR130 op La Palma.

wandelinfo                  wandelroutes                    home                     wandeltips

 

vakantiehuizen

 

Beleef La Palma !

Beleef La Palma !