www.vakantiehuizenlapalma.nl

Los Franceses – Barlovento, traject van de GR 130 rondwandeling op La Palma. NO5

Startpunt rondwandeling Los Franceses - Barlovento op La Palma.

beginpunt : Los Franceses

eindpunt : Barlovento

afstand :  11 km               

La Palma wandelen Los Franceses Barlovento GR130

tijdsduur : 4 uur

signalering: GR 130

hoogteverschillen : totaal stijgen 650 meter, totaal dalen 500 meter

zwaarte : middel / zwaar

bar restaurant : In Gallegos en Barlovento

watertappunt : nee

bushalte : In Barlovento

La Palma wandelen GR130 Los Franceses-Barlovento

Naar onze mening kun je dit traject van de GR130 het best beginnen in Los Franceses. Dit in verband met de mogelijk lange wachttijd op de bus aldaar. Er is in Los Franceses afgezien van rust, helemaal niets, geen bar geen restaurant.

Barranco J. Diaz tussen Las Franceses en Gallegos op La Palma.

Mocht je dan net de bus gemist hebben, duren die twee uur wachten op de volgende bus wel lang. Niet dat Barloventa bruist. Maar daar zijn in ieder geval wel de nodige horeca gelegenheden en een redelijk grote supermarkt. Onderweg kom je al na de eerste barranco door het rustieke dorpje Gallegos.

Los Gallegos op La Palma.

Het is de moeite waard om hier in een bar de lokale sfeer van het noorden te proeven en (met handen en voeten) wat te socializen met de Palmeros. Voor deze laatsten toch altijd weer een belevenis om bezoekers in hun afgelegen dorp te ontmoeten. De laatste keer dat wij dit deel van de GR130 rondwandeling liepen, werd ons weer het verschil tussen de lokale bevolking en een toerist duidelijk.

Blik op La Fajana de los Franceses op La Palma.

Wij volgden vanzelfsprekend het oude koningspad. Boven ons, enige kilometers voor Barlovento, liep een krasse kromgegroeide dame van dik zeventig jaar gelijk met ons op over de doorgaande weg. Diep voorovergebogen met in haar rechterhand een stok en haar linkerhand op haar rug met daarin stevig een boodschappentas geklemd, arriveerde deze ‘taaie tante’ gelijktijdig met ons in Barlovento.

Van Los Gallegos naar Los Franceses over de GR130 op La Palma.

De tourist zoekt de mooiste route, de eilandbewoner de makkelijkste. Mocht je nog energie over hebben bij het bereiken van Barlovento kun je de wandeling over het koningspad desgewenst voortzetten naar Los Sauces. Dit deel door een stukje uitbundig groen  ‘binnenland’ heeft weer een totaal andere sfeer dan het zojuist afgelegde traject langs de noordkust.

Tussen Los Franceses en Los Sauces over de GR130 op La Palma.

wandelinfo                  wandelroutes                    home                     wandeltips

 

vakantiehuizen

 

Beleef La Palma !

Beleef La Palma !