www.vakantiehuizenlapalma.nl

La Palma wandelen. Rondwandeling in de Caldera de Taburiente op La Palma. C2

startpunt wandeling C2

beginpunt : Parkeerplaats ‘La Viña’ in de barranco de Las Angustias ten noorden van Los Llanos.

eindpunt :  Parkeerplaats ‘ La Viña’ in de barranco de Las Angustias ten Noorden van Los Llanos.

afstand : 12 km          

kaart la palma

tijdsduur : 5 uur

signalering: PR LP 13 en via borden.

hoogteverschillen : totaal stijgen 100 meter, totaal dalen 1100 meter

zwaarte : middel (veel dalen)

bar restaurant : nee

watertappunt : diverse beekjes om je waterflessen bij te vullen

bushalte : nee

Adembenemend uitzicht in de Caldera vanaf Los Brecitos op La Palma.

Eén van de meest indrukwekkende wandelingen op La Palma is de rondwandeling door de krater van de Caldera de Taburiente. Op La Palma zijn natuurlijk legio mooie wandelingen, maar deze is toch wel één van de highlights. De meeste mensen maken niet de volledige rondwandeling PR LP 13 die bij het busstation van Los Llanos begint. Vanaf parkeerplaats ‘La Viña in de Barranco de Angustias is er een taxi service die je voor €10,20 per persoon (bij 5 personen per taxi) naar de mirador van Los Brecitos brengt. Hier, bij het begin van de ingekorte wandeling heb je meteen al een overweldigend uitzicht in de krater.

Woeste schoonheid in de Caldera op La Palma.

Het nadeel van een highlight is natuurlijk dat iedereen die er enigzins toe in staat is deze wandeling, tijdens een vakantie op La Palma, wil maken. Het kan dus af en toe redelijk druk zijn in de krater. Sommige mensen vinden dat wel leuk. Wijzelf zijn niet mensenschuw maar hebben zo’n wandeling toch het liefst voor ons zelf. Dit is nog steeds goed mogelijk. Door je vroeg door een kennis of privé taxi weg te laten brengen, ben je ruim voor de meute. En kun je met volle teugen genieten van de rust en natuur tijdens deze fantastische wandeling in het centrum van op La Palma.

Wandelen in het 'Hof van Eden' op La Palma.

Het eerste deel van de wandelroute daalt in een een uur af naar de brede rivier bedding ‘Playa de Taburiente´’. Hier moet voor het eerst een beekje worden overgestoken. Probeer de schoenen droog te houden want het grootste en zwaarste deel van de wandeling ligt nog voor je. Voor diegenen die een groot deel van de dag in de krater door willen brengen, is dit de plek om, of een flink stuk stroomopwaarts dan wel stroomafwaarts, een plek te zoeken om neer te strijken.

La Palma is het enige Canarische eiland met riviertjes.

Na het passeren van de bedding van de Rio Taburiente kom je al snel bij het info centrum en kampeer terrein in de Caldera. Hier kun je, na afspraak vooraf, je tent neerzetten om vanaf hier de krater verder te verkennen. Er zijn toiletten maar geen douches. Je zelf wassen dien je in de rivier te doen.

Beekjes oversteken tijdens het wandelen in de Caldera op La Palma.

Vanaf de kampeerzone stijgt het wandelpad over een uitloper van de ‘ Lomo de La Jurada’. Je ziet rechts diep onder je de bedding en het glinsterende water van het zojuist overgestoken riviertje. Deze zone is in het voorjaar één kleurenpracht van bloemenvelden.

Roque Idafe in de Caldera op La Palma.

Tijdens de afdaling van deze bergrug zie je op de volgende bergrug een fallusachtige rots omhoog steken. Vreemd genoeg was voor de eerste bewoners deze rotspunt geen symbool van de vruchtbaarheid maar een pilaar die de hemel torste.

Lente in de Caldera de Taburiente op La Palma.

Aan het eind van deze afdaling kom je in de bedding van een volgend riviertje, de Rio Almendro Amargo. Een klein stukje stroomafwaarts voegt de rio de Taburiente zich daarbij. Dit punt heet Dos aguas. Vlak na het één worden van de twee riviertjes wordt het water afgetapt voor irrigatie.

Dwalen tussen de voorjaarsbloemen in het hart van La Palma.

Via de bedding loop je nu in ongeveer twee uur via de barranco de Las Angustias naar de parkeerplaats en auto. Al naar gelang de hoeveelheid water in de beek dient er de nodige keren  worden overgestoken. Voor de ene wandelaar een peuleschil voor de ander een ware uitdaging.

La Palma wandelen. Via de rivierbedding terug naar de auto.

wandelinfo                  wandelroutes                    home                     wandeltips

 

vakantiehuizen

 

Beleef La Palma !

Beleef La Palma !