www.vakantiehuizenlapalma.nl

Wandelen op La Palma.  Rondwandeling door de kloof van La Zarza op La Palma. NW11

Startpunt van de rondwandeling door de kloof van La Zarza.

beginpunt : parkeerplaats bij cultuurpark La Zarza

eindpunt : parkeerplaats bij cultuurpark La Zarza

afstand :  8,5 km            

la palma wandelen rondwandeling La Zarza

tijdsduur :  3 uur

signalering: prlp 9.2

hoogteverschillen : totaal stijgen 150 meter, totaal dalen 150 meter

zwaarte : middel

bar restaurant :  Een aantal langs de doorgaande weg Lp-1 bij Llano negro en Roque Faro.

watertappunt : twee waterbronnen in  de kloof en één net over de helft op de terugweg bij Fuente la Vica

bushalte : bij cultuurpark La Zarza

 

Wandeling in de kloof bij La Zarza.

De rondwandeling door de barranco bij La Zarza geeft je het gevoel ver weg van alles te zijn. De kloof waar je door heen loopt heet eigenlijk Barranco de la Magdalena en het laatste stuk Caldera del Agua. De wandeling pr lp 9.2 bij La Zarza begint op de parkeerplaats van het gelijknamige cultuurpark.

Korte rondwandeling La Zarza

Hier bestaat de mogelijkheid tegen betaling van een klein bedrag, een aantal rotstekeningen (verwacht hier niet teveel van) van de eerste bewoners te bewonderen en een indruk op te doen hoe deze Benahoares ten tijde van de Spaanse verovering leefden.

La zarza rondwandeling, afdalen in de kloof.

De wandelroute gaat via een voetgangerstunnel onder de verkeersweg door en na zo’n 5 minuten wandelen daal je af in de, door laurierbomen tegen het daglicht beschutte, kloof. In deze kloof worden soms spannende evenementen georganiseerd voor kinderen die in de dichtbij geklegen herberg verblijven. Je ziet bevestigingshaken voor abseilen en een slingertouw.

Rondwandeling La Zarza. Pad onder de tweede waterval.

Diverse malen verlaat het pad aan de rechterkant de kloof om een aantal droogstaande watervallen te omzeilen. Even later daal je dan via glibberige traptreden weer terug af in de kloof. De ondergrond is bij nat weer extra glad . Wees gewaarschuwd.

La Zarza rondwandeling. Afdalen in de kloof na de tweede waterval.

Volgens zoonlief Ramón heeft hij hier tijdens een werkweek een paar ratten gezien die volgens de begeleiders stomdronken waren van besjes die ze gegeten hadden. In de donkere kloof komen verrassend veel vlinders voor. Waarschijnlijk vanwege de laurierbloesem.

La Zarza, onder de derde waterval in de kloof

Op een gegeven moment klimt de wandelroute de kloof uit en kom je, na eerst een bron te passeren, even later bij een betonnen dansvloer en een verharde weg. Er staat een duidelijk wandelbord die de route pr lp 9.2 terug naar La Zarza aangeeft. De terugweg omhoog voert je door een compleet andere vegetatiezone die hier voornamelijk uit boomheide bestaat.

pad boven de kloof bij La Zarza

De weg omhoog van de pr lp 9.2 rondwandeling gaat af en toe stukjes over asfalt en beton en het laatste stuk van vijfhonderd meter langs de doorgaande weg  lp-1 terug naar de parkeerplaats bij La Zarza.

Omgeving van La Zarza (boven de boomkruinen)

 

wandelinfo                  wandelroutes                    home                     wandeltips

 

vakantiehuizen

 

Beleef La Palma !

Beleef La Palma !