www.vakantiehuizenlapalma.nl

Wandelen op La Palma. Rondwandelingen bij Torre del Time op La Palma. W8

Startpunt rondwandeling Torre del Time boven El Jesus op La Palma.

beginpunt : Net voorbij herberg El Pinar waar de paden SL TJ 71 en PR LP 10 elkaar kruisen.

eindpunt : Net voorbij herberg El Pinar waar de paden SL TJ 71 en PR LP 10 elkaar kruisen.

afstand : 6 km          

tijdsduur : 2, 5 uur

signalering: SL TJ 71 , GR131, PR LP 10

hoogteverschillen : totaal stijgen 600 meter, totaal dalen 600 meter

zwaarte : middel

bar restaurant : nee

watertappunt : nee

bushalte : nee

Wandelpad sl-tj-71 omhoog naar de GR131

Om bij het beginpunt van deze leuke rondwandeling op La Palma te komen, rijd je bij El Jesus omhoog tot Albergue El Pinar. Een paar honderd meter verder kom je een paal met wegwijzers tegen van de wandelpaden SL TJ 71 en PR LP 10. Ietsje terug kun je de auto parkeren. Wij geven er de voorkeur aan om te beginnen met stijgen. Dat kun je het wandelen over verbindingspad SL TJ 71 dan ook wel noemen, stijgen. Het pad gaat zo’n twee kilometer lang stijl omhoog.

La Palma wndelen. Uitzicht over de oceaan bij La Palma.

Het groen-wit gemarkeerde pad gaat vrijwel in een rechte lijn omhoog naar de wandelroute GR 131, die over de rand van de krater loopt. Het pad voert je over een graat door een pijnboombos met een weelderige ondergroei van Cistus rozen. In het voorjaar en vroege zomer is het bos hier fel roze gekleurd.

La Palma wandelen. Risco de Las Pareditas.

Net voor je boven bent loop je over het laatste stukje graat en kun je aan beide kanten van het pad goed zien hoe steil de hellingen zijn maar toch nog dicht bebost. Tijdens dit stuk van de wandeling moet je je af en toe omdraaien om het snel wisselende uitzicht op de oceaan bij La Palma te kunnen bewonderen.

La Palma wandelen. De GR131 over de rand van de krater

Eénmaal bovengekomen op het pad van de rood-wit gemarkeerde GR 131 ga je rechts af en kun je al na een klein stukje het pad links verlaten richting de rand van de krater. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht in de krater, in de Barranco de Las Angustias en op de tegenoverliggende gedoofde vulkaan de Bejenado. Je kunt een tijd lang over de rand lopen totdat je weer gedwongen wordt de GR 131 te volgen.

La Palma wandelen. Brandwachterstoren Torre del Time.

Na een tijdje kom je bij het uitzichtpunt vanTorre del Time. Een tiental jaren geleden was deze brandwachterstoren nog van hout en mocht je er op. Inmiddels is de toren van metaal en zijn ook op La Palma de regeltjes aangepast. Gesloten voor het publiek dus.

La Palma wandelen. Uitzicht vanaf de GR131 onder Torre del Time.

Vanaf Torre del Time daal je nog eventjes verder af over de GR 131 totdat het geelwit gemarkeerde wandelpad Pr LP 10 naar rechts af slaat. Dit is een heel leuk smal bospad dat je door het pijnboombos en zonder teveel hoogte verschillen weer terug naar de auto brengt.

La Palma wandelen. Wandelpad pr lp 10 op La Palma.

Vooral vanwege dit deel van de rondwandeling is het beste tijdstip om deze wandeling te doen in de namiddag. Dan geeft het zachtere licht een prachtige sfeer aan deze boswandeling. Het groen van de naalden lijkt wel licht uit te stralen. Bovendien kom je op dat tijdstip vrijwel niemand tegen gedurende deze wandeling.

Avondlicht op de pijnbomen bij wandelroute pr lp 10 richting noorden op La Palma.

Voorwaarde is dan wel dat je zak of hoofdlampen bij je hebt en een mobieltje. De duisternis valt op La Palma heel wat sneller is dan in Nederland. Zo loop je nog in het laatste licht. Maar het volgende moment is het al donker.

La Palma wandelen. Laatste licht tijdens rondwandeling Torre del Time.

wandelinfo                  wandelroutes                    home                     wandeltips

 

vakantiehuizen

 

Beleef La Palma !

Beleef La Palma !