www.vakantiehuizenlapalma.nl

Wandelen op La Palma. Rondwandeling La Palma GR130 Los Franceses – Garafia. NW14

Startpunt wandeling van Los Franceses naar Garafia over de GR130

beginpunt : Los Franceses

eindpunt : Santa Domingo de Garafia

afstand : 16 km                

wandeling franceses garafia la palma

tijdsduur : 7 uur

hoogteverschillen : totaal stijgen 1100 meter, totaal dalen 1050 meter

zwaarte : zwaar

signalering : GR 130

bar restaurant : In Garafia zijn een aantal bars, restaurantjes en een supermarktje

watertappunt : Los Franceses

bushalte : Los Franceses en Santa Domingo de Garafia

 

 

wandlen.la.palma. GR130. Franceses.Garafia

Eén van de mooiste delen van de Grote wandelroute GR130 op La Palma vinden wij het stuk van Los Franceses naar Santa Domingo de Garafia. Als de lokale bewoners het over dit oude koningspad hebben, noemen ze dit wandelpad die de dorpjes onderling verbindt ‘El Gran Camino’. Mocht je dit deel van de eiland-rondwandeling willen maken, is het volgens ons het makkelijkst om te beginnen in Los Franceses. Of je gaat helemaal met de bus naar Los Franceses of je parkeert je huurauto in Garafia en laat je met de bus verder brengen naar Los Franceses. De reden hiervoor is dat het moeilijk te plannen is hoe lang je precies over de wandeling zult doen. Mocht je de route andersom lopen en in Franceses eindigen is dat wat minder comfortabel als je de bus net hebt gemist. Die gaat om de twee uur en er is geen restaurant of bar om even lekker na te genieten van de mooie wandeling die je zojuist gemaakt hebt. In Garafia zijn echter een aantal leuke barretjes en restaurantjes waar je op een prettige manier op de bus kunt wachten. Vraag aan de buschauffeur te stoppen vlak voor het punt waar de bus in Los Franceses door het nauwe steegje moet. Daar is rechts van de weg ook een openbare waterpomp. Een klein stukje terug duikt het wandelpad  al voorzichtig een barranco in.

 

Ter hoogte van El Tablado op La Palma.

Maar het echte werk begint een kilometer verder als je afdaalt naar de gezamenlijke monding op zee niveau van de Barranco de La Traviesas en de Barranco de la Cruz del Rio Hombre. Voordat het pad zich over de rand stort, richting de in de diepte zichtbare bedding, heb je mooi zicht op het daarna te

volgen pad omhoog richting El Tablado. 

Van Los Franceses naar El Tablado op La Palma.

Normaal gesproken nemen wij niet zoveel pauzes tijdens een wandeling en zeker niet als we nog maar net begonnen zijn. Maar beneden in de bedding is het haast niet mogelijk om er weerstand aan te bieden.

El Tablado op La Palma.

Of je nu wilt of niet, hier moet je gewoon een tijdje genieten van de omgeving en rust. Want rust is er zeker tijdens deze wandeling naar Garafia. Je komt vrijwel geen mens tegen.

De GR130 bij Don Pedro op La Palma.

Een aantal jaren geleden kwamen we tijdens deze wandeling af en toe nog lokale bejaarde bewoners tegen. Die zijn waarschijnlijk inmiddels overleden. De huizen staan er nog maar je ziet werkelijk geen mens. Het Noorden van La Palma is bezig om in vrij snel tempo uit te sterven.

Van Van Los Franceses naar Garafia op La Palma.

 

wandelinfo                  wandelroutes                    home                     wandeltips

 

vakantiehuizen

 

Beleef La Palma !

Beleef La Palma !