www.vakantiehuizenlapalma.nl

 Wandelroute der vulkanen op La Palma, deels GR131, Europese wandelroute E7. C15, W21

startpunt wandeling W21

beginpunt : El Pilar

eindpunt : Fuencaliente

afstand : 17 km                 

wandelroute route der vulkanen op La Palma

tijdsduur : 5 uur

signalering : Gr131

hoogteverschillen : totaal stijgen 800 meter totaal dalen 1200 meter

zwaarte : middel

bar restaurant : in Fuencaliente div. bars restaurants en supermarktjes

watertappunt : Bij El Pilar

bushalte : Fuencaliente

Nachtwandeling Route der Vulkanen op La Palma.

Als je de meeste reisgidsen over La Palma moet geloven is de Route der Vulkanen één van de ‘highlight’ van het eiland. Natuurlijk, het is een hele mooie wandeling. Maar eigenlijk is het een wandeling voor de winter. En dan moet je het treffen dat je zicht hebt en niet te veel wind. In de zomer is het soms te warm en ga je door je hoeven door de hoeveelheid water die je mee zou moeten dragen.

Bij de krater van de nachtwandeling route der vulkanen op La Palma.

Tegenwoordig zijn we echter helemaal verliefd op deze vulkaanroute. We wandelen hem regelmatig in de zomer.  Ja inderdaad, in de zomer. Maar dan wel ‘s nachts bij volle maan. De temperatuur is tijdens zulke nachten een zaligheid. Je hoeft niet zoveel water mee te sjouwen en de sfeer is heel speciaal. Alles heeft in het maanlicht een groen-grijze gloed.

De lichtjes in het aridane dal tijdens nachtwandeling route der vulkanen op La Palma.

Het maanlicht is zo fel dat als je tijdens een beklimming per ongeluk recht in de maan kijkt, je weer even tijd nodig hebt om aan het donker te wennen. Het maanlicht veroorzaakt ook scherpe schaduwen, vergelijkbaar met de zon. De volle maan standen komen altijd heel gunstig uit.

Jupiter schijnt zijn licht over de route der vulkanen op La Palma.

Precies gedurende de middennachtelijke uren staat de maan recht boven La Palma. We hebben voor de zekerheid hoofdlampjes bij ons. Deze gebruiken we eigenlijk alleen maar af en toe tijdens het eerste en laatste deel van de wandeling, als je wat meer in de schaduw loopt. Aan het begin in de bossen bij El Pilar, als de maan nog niet helemaal recht boven ons en achter de Pico de Birigoyo staat. En het laatste stuk als we weer tussen de pijnbomen boven Fuencaliente terecht komen en de maan al weer wat lager staat.

Afdalen naar vulkaan de Martin op La Palma

Wij beginnen de route der vulkanen altijd in El Pilar, waar we ons naar toe laten brengen. De eerste pauze nemen we dan vlak voor de Pico Nambroque. Hier is een punt vanaf waar je zowel de lichtjes van Los Llanos in het Aridane dal aan de west zijde van La Palma ziet als de verlichting van de hoofdstad Santa Cruz aan de oost kant van het eiland. Een stukje verder tijdens de wandeling, op de top van de vulkaan La Deseada (1945 meter), volgt alweer de tweede stop.

Nachtwandeling vulkaanroute bij volle maan op La Palma.

Dit is het hoogste deel van de wandelroute en vanaf hier kun je als er niet teveel vocht in de lucht zit, de lichtjes van de bergdorpjes van buureilanden Tenerife, La Gomera en El Hierro zien. Ondanks al deze stops zijn we altijd veel te vroeg in Fuencaliente en proberen we op een provisorisch matras van dennennaalden nog even wat slaap te pakken, voordat we de eerste bus van zeven uur naar huis nemen.

Vulkaanroute La Palma nachtwandeling.Grote zus Tenerife bij het eerste licht.

wandelinfo                  wandelroutes                    home                     wandeltips

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !

Beleef La Palma !