www.vakantiehuizenlapalma.nl

eilanden en oren

barranco boven los Gallegos

Eilanden en oren !

La Palma heeft deze zomer weinig toeristen uit noordwest Europa. Maar Spaanse toeristen van de andere eilanden en het Spaanse schiereiland zijn er zat. Maar die zijn makkelijk te vermijden. Die doen allemaal hetzelfde, bezoeken dezelfde plaatsen en eten bij de zelfde restaurants. Dus als je het een beetje bekijkt heb je de rest van het eiland vrijwel voor jezelf alleen. Zo ook vandaag.

Na eerst een korte wandeling naar het schiereilandje Puertovera te hebben gemaakt, weer in de auto gestapt om een eveneens kort ommetje te maken over wandelroute GR130 bij Los Gallegos. In de augustus zon hebben we er maar vanaf gezien de barranco te doorkruisen naar Los Franceses. Het zweet brak ons alleen al uit door naar het zigzaggende pad op de tegenover liggende helling te kijken.

Afdalen naar het schiereilandje Portvedra
schiereilandje Puertovera
Uitzicht richting de Faro Punto cumplido

Langs het pad bij Los Gallegos staan op de akkers planten met reusachtige bladeren, waarvan Patricia zich af vroeg wat het waren.

‘ Olifantsoren’.

” Wij hebben wat met eilanden en groenten met oren. Op Schouwenduiveland lamsoor, op La Palma olifantsoor. https://www.vakantiehuizenlapalma.nl/…/olifantsoren-op…/

Toen René eens een makelaar wat geld toestopte om maar eens lekker Canarisch te gaan eten, zei deze dat als je een tijdje op La Palma woont je juist wel eens iets anders wil dan dat Canarische eten. Hij had gelijk. Na tijdens de laatste uitjes steeds lekker maar Canarisch te hebben gegeten, zijn we nu een aantal goede lokale restaurants voorbij gereden, om uiteindelijk te belanden bij

mediterraans restaurant Ancora in Puntagorda. Een aanrader !

In de barranco onder Barlovento
Olifantsoren bij los Gallegos.
Bij de waterbron vlak onder Barlovento

Beschrijving van wandelingen in dit gebied;

NO   5 – Los Franceses -Barlovento via de GR130 (11 km)

NO   6 – Barlovento – Los Sauces via de GR130 (11 km)

 

Beleef La Palma ! Vakantiehuizen op La Palma