www.vakantiehuizenlapalma.nl

Lekker rustig

Snorkel baaitje bij San Andres, maar niet vandaag,

Er zijn op La Palma nog al wat Spaanse toeristen op dit moment. Veel Spanjaarden brengen dit jaar, net als veel Nederlanders, hun vakantie in eigen land door. Het is voor ons dan de kunst om tijdens onze uitstapjes op het eiland deze toeristen te vermijden. Komen we vandaag bij San Bartolome, is daar het terras van bar El Recuerdo helemaal leeg. Geen mens. Vreemd, is een mooi punt en een goede tent. Vinden we de klok van het er naast gelegen kerkje wel erg lang en luidruchtig luiden. Vragen we hoe lang dat duurt. ” Vandaag de hele dag, want het is de feestdag van onze beschermheilige, de jongen met de stok” Vandaar dat het zo lekker rustig was. Wie gaat daar nu in die herrie zitten? Wij ook niet. Komen we bij het tweede deel van onze wandeling, is die afgezet met een lint. Corona maatregel, bosbrandgevaar? Zal wel, maar leek ons onzin. Dus kwamen we daar ook geen mens tegen. We weten inmiddels dat als we naar een restaurant willen dat ook populair is bij de Spaanse toeristen, we een uurtje eerder moeten gaan. Dan is het nog lekker rustig. Daar hebben we maar garnaaltjes en inktvis besteld. Zo zagen we toch nog wat vis.

jonge nieuwsgierige valk op de boulevard bij San Andres
Patricia op de rotsen bij Charco Azul
Standbeeld van salto de pastor bij de mirador van San Bartolome

Want we zouden na het eten gaan snorkelen in een baaitje bij San Andres. Maar snorkelen in deze golven zat er even niet in.

Tijdens de wandeling in de steile kloof van La Galga werden we gebeld door gasten die vrijdag zouden komen of we een auto voor hen konden huren. Liggen we na het eten uit te buiken in de schaduw van een palm op de boulevard van San Andres, bellen die gasten weer om te zeggen dat er in Nederland net code oranje voor heel Spanje is afgegeven.Dat houdt dus in dat alle reserveringen voor de komende tijd wel geannuleerd zullen worden. Lekker rustig ! Maar laat dat lekker in dit geval maar weg. Wij zijn het er absoluut niet mee eens dat die code oranje ook voor La Palma zou moeten gelden. Daar komt nog bij dat minister Hugo de Jonge van volksgezondheid dit op advies van Jaap van Dissel van de RIVM doet. Twee personen die wij al een tijdje beiden volledig incapabel vinden voor hun functies, gezien de vele blunders die ze de afgelopen maanden hebben begaan. Dan kan je je natuurlijk druk maken, maar dat helpt niets dus blijven we lekker rustig.We gaan straks maar weer lekker  de stad in om een terrasje te pikken. Wel nemen we waarschijnlijk een extra glas wijn. Een beetje om ons vervroegd pensioen te vieren. Want daar begint het zo wel op te lijken.

Patricia in de schaduw op het pad van San Bartolome naar Cubo de la Galga
Barranco de la Galga
Afdalen naar Cubo de la Galga over de prlp 5.1

Beschrijvingen van wandelingen in dit gebied :

NO  2 – Rondwandeling Cubo de La Galga (9km)

O   18 – Rondwandeling San Bartolomé ( 6 km )

Beleef La Palma ! Vakantiehuizen op La Palma