www.vakantiehuizenlapalma.nl

Waardering !

Boomtoppen groeien scheef door de wind boven El Tablado

Na in Puntagorda koffie en gebak (René kon niet kiezen dus nam twee punten) te hebben genuttigd, doorgereden naar Don Pedro voor een korte wandeling over de Gr130 richting El Tablado. Staan we net op het punt de barranco in te ‘duiken’, komen we twee Duitse toeristen tegen. De dame had een t-shirt aan met reusachtige letters op haar rug : “I am f*cking angry”. René vroeg haar; “Warum ?” Ze begreep het niet direkt maar toen René op haar rug wees antwoordde ze lachend dat het een popgroep was. Thuis even opgezocht. Laten we het er op houden dat smaken verschillen.

Barranco tussen Don Pedro en El Tablado
Boven de wolken bij Roque Faro.
Uitzicht op El Tablado vanaf Don Pedro

Al vrij vroeg tijdens de wandeling kwamen we honden tegen die zo blij waren dat ze weer eens toeristen zagen dat ze ons een groot deel van de wandeling gezelschap hebben gehouden. Ondanks dat er eentje mank was, hinkelde het beest vrolijk het hele eind met ons mee. Komen we terug bij de auto, worden we begroet door een reusachtige Garafiaanse herdershond. Patricia had met kunst en vliegwerk haar witte broek tijdens de wandeling aardig schoon weten te houden. Maar dat was nu over. Iedere keer dat ze stopte met aaien zette het beest voorzichtig een enorme modderige poot op haar witte broek, ten teken dat ze door moest gaan.

Gezelschap tijdens onze wandeling
Patricia op het terras van restaurant la Mata.
Op weg van Don Pedro naar El Tablado over de GR130

Niet alleen de honden waren blij met ons bezoek. Nadat we onder de sinaasappelbomen op het terras van Restaurant La Mata hadden gegeten, stond een lokale boer erop dat we zijn bananen-chips zouden proeven. Ja niet alleen de honden waardeerden onze aanwezigheid ook de mensen in het noorden van La Palma. Ze zien er normaal al niet zo veel mensen. Maar in deze rare tijden zijn ze blij met iedere levende ziel.

winderosie
zonsondergang over de bananenplanten.
geaderde rots

Beschrijving van wandelingen in dit gebied:

NW 12 – Rondwandeling Don Pedro (16 km)

NW 13 – Poris de Don Pedro (6 km)

NW 14 – Los Franceses – Garafia via de GR130 (16 km)

 

Beleef La Palma ! Vakantiehuizen op La Palma