www.vakantiehuizenlapalma.nl

Wandelen op La Palma

wandelroutes        La Palma rondwandeling         hiken op La Palma           wandeltips

Signalering korte rondwandeling.
Markering wandelroute.
Op een top.
Aanduiding schuilhut.
Bewegwijzering van wandelroutes.

Wandelen is op La Palma de meest bedreven vrijetijdsbesteding. Met meer dan duizend kilometer aan gemarkeerde wandelpaden, nodigt La Palma natuurlijk uit tot wandelen. Veel toeristen komen speciaal naar dit Canarische eiland voor een wandelvakantie. Maar er zijn er ook die pas tijdens een vakantie op La Palma het wandelen te pakken krijgen. Op deze site vind je de meest uitéénlopende informatie over wandelen op La Palma. Let wel dat La Palma, gezien haar oppervlakte één van de steilste eilanden ter wereld is. Vrijwel alle wandelingen gaan dus in meer of mindere mate omhoog en/of omlaag. Stevige enkelbeschermende wandelschoenen zijn een vereiste. Hier op het eiland zijn die overal te koop en gunstig geprijsd. Een nadeel is dat je ze dan hier nog wel ’in moet lopen’.

Agave aan de noordwest kust.
Drakenbloedboom bij Las Tricias.
De ruige noord kust.

De bekendste wandeling op La Palma is de pr lp 131 (onderdeel van de Atlantische wandelroute E7)  welke vanaf de zoutpannen op zeeniveau bij Fuencaliente in het zuiden via de graat van het eiland, over het hoogste punt, El Roque de los Muchachos in het noorden, weer afdaalt naar zeeniveau bij het strand van Tazacorte aan de vrijwel altijd zonnige westkust van La Palma.

Bronnen van Marcos y Cordero.
Varenvelden bij Cubo de La Galga.
Kruiden in de nevel bij Pared Vieja.
Afdalen door laurierwoud naar Los Lomados.

Buiten de bekende wandelingen zijn er, op korte afstand van onze tuin en vakantiehuizen, een flink aantal leuke gevarieerde wandelingen te maken. Vanaf recreatiegebied ‘El Pilar’  vertrekken een drietal afdalingen richting zee aan de oostzijde van het eiland,  waarbij je door diverse vegetatiezones wandelt, en dan in zo’n drie uur uit komt bij een woonkern met bars en restaurantjes. Als je niet echt zin hebt om terug omhoog te lopen kun je er voor kiezen om je daar vandaan voor relatief weinig geld met de taxi terug te laten brengen naar je huurauto.

Alleen op de wereld in de Caldera de Taburiente op La Palma.
De toppen van de noordoostwand van de Caldera de Taburiente op La Palma..

De centrale krater van La Palma, de Caldera de Taburiente, heeft een doorsnede van  9  km en een diepte van 1500 meter. Hier bevinden zich de nodige wandelroutes.  Er is ook een beperkte mogelijkheid tot het aanvragen om  er een nacht te mogen kamperen.

Montaña quemada en de wolkenwaterval.

Andere nabij gelegen gebieden om rondwandelingen samen te stellen, over een veelvoud aan paden, zijn de bergflanken boven San Nicolas of de omgeving ten noorden van de brandwachterstoren van El Time. De Pico de Bejenado, die de zuidgrens van het nationale park vormt, ligt haast in onze achtertuin en vanaf  de top heb je één van mooiste uitzichten van La Palma. Op haar flanken liggen een aantal schitterende wandelpaden.

Basaltwanden in de Caldera.
Bloemenvelden in de Caldera.
Klaprozen boven San Nicolas.
Windsculpturen bij Picos de la Veta de la Arena.

De paden op La Palma zijn duidelijk gemarkeerd middels simpele codes, of bewegwijzerd. Het is echter  raadzaam om je niet van de gebaande paden te begeven en bij voorkeur niet alleen de bergen in te trekken. De reddingsdiensten zijn goed getraind en bereikbaar in diverse talen op noodnummer 112. Maar het is vanzelfsprekend beter om daar geen gebruik van te hoeven maken en, goed voorbereid op pad te gaan.

wandelroutes        La Palma rondwandeling         hiken op La Palma           wandeltips

vakantiehuizen                      home

 

Beleef La Palma !

Beleef La Palma !