www.vakantiehuizenlapalma.nl

Hiken op La Palma. Hiken of hiking kan op verschillende manieren worden uitgelegd.

La Palma hiking. Hiken op La Palma.

Een Hike is een wandeltocht ergens tussen een quest en een speurtocht in. Meestal is de bedoeling om een leuk end te trekken om veilig je slaapplaats of de bewoonde wereld weer te bereiken. Vaak moet je tijdens de hike ook je eigen eten koken. Degenen die de tocht hebben uitgezet, hebben die zo uitdagend mogelijk gemaakt door de route onduidelijk te maken met diverse routetechnieken en andere hindernissen. Hiken is het doen van een Hike.

 

Wat is Hiking?

Sec bekeken is hiking wandelen in de breedste zin van het woord. Wandelen met een recreatief uitgangspunt waar de wandeltocht belangrijker is dan het te bereiken einddoel. Dit kan een wandeltocht op een doordeweekse middag zijn maar vaker wordt met hiking een meerdaagse tocht in de natuur bedoelt. Hiking wordt vaak in een adem genoemd met termen als overleven, “back to basic” en outdoor. Bij deze meerdaagse tochten wordt er genavigeerd, gekampeerd, geklommen en natuurlijk veel gewandeld. Je begrijpt wel dat een goede uitrusting heel essentieel is voor hiking.

 

Wat is hiking?

Hiken vraagt net wat meer van je lichaam dan gewoon  wandelen. Het is een echte sport en daarvoor zijn extra training en de juiste kleding belangrijk. Dankzij kennis en ervaring op het gebied van weer, kaarten en kompas haal je meer uit je hiking-tochten. Steeds meer mensen gaan ‘s zomers hiken in de bergen. Door de combinatie van hoogte, de ruige schoonheid van het terrein en de prachtige vergezichten is het een fantastische ervaring. Volgens de algemeen geldende normen heb je tijdens hiking-tochten in de bergen geen  zekerings middelen nodig.

Hiken La Palma. Hiking op het Canarisch eiland La Palma.

Wij zelf houden het met hiken maar op de iets zwaardere wandelingen. Op La Palma is dat natuurlijk ook een rekbaar begrip. Tegen sommige, ongetrainde, gasten vertellen we dat er op La Palma geen makkelijke vlakke wandelingen bestaan. Maar we krijgen ook wel eens gasten die wandelen haast op topsport niveau beoefenen. Voor hen is een zware wandeling niet echt een grote uitdaging. Wat voor de ene wandelaar een echte hike zou betekenen, is voor de ander nog een redelijk ontspannen wandeling. Vandaar dat wij met het hiken op La Palma normaal gesproken de zwaardere wandelingen over wat lastiger ondergrond bedoelen. Sommige wandelingen zijn gewoon routes met een bestaand wandelpad nummer. Andere routes  zijn niet bewijzerd, maar gaan wel over een bestaand pad. Daarnaast zijn er nog de hikes waarvan je naar A naar B gaat zonder dat er sprake is van een pad. Tot slot zijn er een aantal gebieden waar je tijdens het hiken gewoon door de omgeving wandelt en zelf beslist welke route je volgt.

 

Klik op de foto’s hieronder voor info, foto’s en beschrijving van hikes op La Palma.

Hiken in barranco de Torres op La Palma.

  Hike door een vrij smalle barranco vanaf gebied boven El Paso naar Los Llanos.

 

 

   

 

 

 

Hiken over de zuidflank van de Pico de Bejenado op La Palma.

Hiken over de zuidflank van de Pico de Bejenado boven El Paso op La Palma.

 

 

 

 

 

 

Hike langs de steile noordwand van de Pico de Bejenado op La Palma.

Hiken langs de steile noordwand van de Pico de Bejenado op La Palma.

 

 

 

 

 

 

Hiken over de kraterrand van Montaña Quemada.

Hiken over de kraterrand van Montaña Quemada (de verbrande berg)

 

 

 

 

 

 

Hiken naar de voet van de Fondada waterval in de Caldera.

Hiken naar de voet van de Fondada waterval in de Caldera.

 

 

 

 

 

 

Hiken onder Roque Niquiomo op La palma.

Hiken onder Roque Niquiomo op La Palma.

 

 

 

 

 

 

Hiken naar de Picachos del Andén op La Palma.

Hiken naar de Picachos del Andén op La Palma.

 

 

 

 

 

 

Canyonhike in barranco de Taburiente op La Palma.

Canyon hike in barranco de Taburiente op La Palma.

 

 

 

 

 

 

wandelroutes            home           vakantiehuizen

 

Beleef La Palma !

Beleef La Palma !