www.vakantiehuizenlapalma.nl

Wandelen op La Palma. Rondwandeling Montaña del Fuego bij Fuencaliente. Z10

startpunt wandeling Z10

beginpunt : Recreatiegebied Fuente de los Roques boven Fuencaliente.

eindpunt : Recreatiegebied Fuente de los Roques boven Fuencaliente.

afstand : 6,5 kilometer         

tijdsduur : 2 uur

signalering: GR 131, traverse (rode stippellijn zonder markering), SL FU 111, SL FU 110, GR 131

hoogteverschillen : totaal stijgen 150 meter, totaal dalen 150 meter

zwaarte : Makkelijk, maar het eerste stukje van het recreatie gebied naar de rondwandeling is steil.

bar restaurant : nee

watertappunt : Bron in het recreatiegebied

bushalte : nee

Vanaf recreatiegebied Fuente de los Roques naar Montaña del Fuego.

In het zuiden van La Palma ligt Fuencaliente, ook wel Los Canarios genoemd. In de zomer ontvlucht de plaatselijke bevolking soms de warmte door of naar het strand bij de vuurtorens te gaan of naar recreatiegebied Fuente de los Roques. Vanaf dit recreatiegebied met zijn hutjes, barbecues en pick-nick tafels, kan een aantal leuke wandelingen worden gemaakt.

Voorzichtig komt er wat ondergroei langs het wandelpad uit de grond.

Eén van die wandelingen is een relaxte rondwandeling om Montaña del Fuego (Vuurberg). De wandeling voert door een open pijnboombos. De ondergroei in de vorm van cistusrozen en brezalstruiken begint zich langzaam te herstellen van de grote bosbrand van een aantal jaren geleden. De vuurbestendige pijnbomen zijn al volledig herstelt en fris groen van kleur. Alleen de zwartgeblakerde stammen herinneren je nog aan de bosbrand.

Montaña del Fuego doet haar naam eer aan. Veel geblakerde pijnbomen.

Om bij recreatiegebied Fuente de los Roques te komen moet je op de doorgaande weg tussen Fuencaliente richting Mazo de afslag omhoog nemen waar een grote pijnboom omgeven wordt door een driehoekige muur als grote bloembak. Deze afslag ligt ongeveer drie kilometer ten noorden van Fuencaliente. Het voert je via een goed begaanbare onverharde piste naar het recreatiegebied hoog in de bergen.

Rondwandeling Montaña del Fuego op La Palma.

Het eerste stukje van de wandeling voert redelijk steil omhoog naar het pad van de route der vulkanen. De rest van de rondwandeling is vrij vlak (voor La Palma begrippen). Op de kaart van Freytag & Berndt is de rondwandeling makkelijk terug te vinden. Op de groen wit gemarkeerde wandelpaden moet je soms even op de op regelmatige afstand geplaatste markeringsstenen letten langs het pad om in het open terrein het juiste spoor te kunnen volgen.

Tussen de pijnbomen is Vukaan Martin op La Palma zichtbaar.

De diverse bronnen in dit gebied zijn er waarschijnlijk de oorzaak van dat er redelijk wat vogels te bekennen zijn. Met name de blauwe vink is goed vertegenwoordigd in dit gebied. Op onderstaande video zijn zowel mannelijke als vrouwelijke exemplaren te zien van dit fraaie vogeltje, terwijl ze in de avondschemering hun dorst komen lessen in één van de bronnen van Fuente de los Roques op La Palma.

 

La Palma vogels. Blauwe vinken bij bron op het Canarische eiland La Palma.

wandelinfo                  wandelroutes                    home                     wandeltips

 

vakantiehuizen

 

Beleef La Palma !

Beleef La Palma !