www.vakantiehuizenlapalma.nl

Korte wandeling naar Playa Nogales bij Puntallana op het Canarische eiland La Palma. O27

startpunt wandeling O27

beginpunt : Parkeerplaats van Playa Nogales.

eindpunt : Parkeerplaats van Playa Nogales.

afstand : 3 km (heen en terug samen)      

Playa Nogales op La Palma

tijdsduur : 1 uur, plus de nodige tijd op het strand natuurlijk.

signalering: nee

hoogteverschillen : totaal stijgen 100 meter, totaal dalen 100 meter

zwaarte : middel

bar restaurant : Nee

watertappunt : Nee

bushalte : Nee

Afdaling naar Playa Nogales op La Palma.

Deze korte wandeling naar Playa Nogales op La Palma valt nogal uit de toon bij het merendeel van de overige op deze site beschreven wandelingen. Toch is het een aanradertje. Daarbij komt dat het voor de niet-wandelaars misschien een eerste stap is om toch ook eens wat vaker een wandeling te maken tijdens hun verblijf op La Palma.

Het strand Playa Nogales op La Palma.

Vanuit Puntallana staat de weg naar Playa Nogales aangegeven. Vanaf de parkeerplaats daalt er een pad, met af en toe traptreden, af richting het strand. Aan het begin van het pad staat een groot bord dat je in een viertal talen waarschuwt voor de gevaarlijke stroming bij Playa Nogales en dat je er vooral niet moet zwemmen. Ook in het Nederlands staat deze waarschuwing op het bord vermeld. Je snapt wat er staat. Maar het is twijfelachtig of de spelling helemaal correct is. Maar het zou natuurlijk ook kunnen dat er sinds ons vertrek uit Nederland weer een nieuw groen boekje met aangepaste spelling is verschenen…..

De grot van de Hel, Cueva del Infierno bij Playa Nogales op La Palma.

Op een gegeven moment zie je links van het pad een ingang van een grot die naar beneden loopt. Dit is de ingang naar de hel. De grot heet namelijk Cueva del Infierno (Grot van de onderwereld/hel). In de tijd van de piraten werd deze grot door deze lieden regelmatig als uitvalsbasis gebruikt. De grot bevat in de bovengrondse zaal zoet water en heeft via een 15 meter brede tunnel van zestig meter lengte een ondergrondse zoutwaterverbinding met de oceaan.

Riet aan de vloedlijn bij Playa Nogales op La Palma.
Begroeide rotspunten vlak boven zee bij Playa Nogales

 

 

Grijze kwikstaart bij Playa nogales op La Palma.

 

 

 

kwikstaartbij playa nogales

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aan het einde van het strand sijpelt een flinke hoeveelheid zoet water langs en uit de rotswanden. Sommige uitstekende rotspunten vlak boven zee zijn dan ook begroeid. Langs de vloedlijn van de zoute oceaan groeit ook riet dat overleeft dankij het zoete water dat uit de rotsen loopt. Een waar paradijsje dus. Dat is ook te merken aan de vogels die op en in de rotswand nestelen.

Paradijselijk strandje Playa Nogales op La Palma.

Playa Nogales heeft in de winter alleen tot het eind van de ochtend zon. Daarna verdwijnt de zon achter de steile rotswand boven het strand. In de zomer duurt de zonneschijn op het zand tot in de namiddag. In de zomer zie je er misschien een enkele lokale badgast.  In de winter zul je het strand hooguit moeten delen met een verdwaalde toerist of een enkele surfer.

Boogy-boarden bij Playa Nogales op La Palma

Dankzij de bijna altijd aanwezige golven is Playa Nogales een geliefd strand bij de plaatselijke surf-scene. Het grote nadeel van Playa Nogales is dat er een sterke stroming recht van de kant af loopt, richting open oceaan. Denk nu niet dat jij er wel kunt zwemmen. Niet doen. Lekker pootje baden. Ondanks de waarschuwingsborden verdrinken er hier nog steeds mensen.

Surfen bij Playa Nogales op La Palma.

wandelinfo                  wandelroutes                    home                     wandeltips

 

vakantiehuizen

 

Beleef La Palma !

Beleef La Palma !