www.vakantiehuizenlapalma.nl

Wandelen op La Palma. Wandeling en afdaling van Jedey naar El Remo op La Palma. Z11

startpunt wandeling Z11

beginpunt : bushalte in Jedey

eindpunt : El Remo

afstand : 9 km          

Jedey - El Remo

tijdsduur : 3 uur

signalering: Gr 130 en bewijzerde afslag naar El Remo

hoogteverschillen : 600 meter dalen

zwaarte : middel met  op het laatst zware stukken afdaling

bar restaurant : Restaurants in El Remo zijn helaas alle drie gesloten door ‘Costas’.

watertappunt : nee

bushalte : In Jedey maar niet in El Remo.  Die is er pas weer in Puerto Naos.

Het deel van de wandeling van Jedey naar El Remo over de GR130 op La Palma.

Deze wandeling op La Palma is het makkelijkst te organiseren door je te laten wegbrengen naar Jedey en op te laten halen in El Remo. Aangezien dat niet voor een ieder is weggelegd zullen de meeste mensen het vervoer met de bus regelen. De bushalte in Jedey is het begin van deze wandeling. Hoewel de wandeling ook goed vanuit Los Llanos te beginnen is, via de GR130 rondwandeling.

Van Jedey naar El Remo op La Palma, bergzicht.

Het eerste deel van de wandeling volg je vanaf der bushalte in Jedey de GR130 rondwandeling richting Fuencaliente in het zuiden. De wandeling voert je afwisselend door begroeide delen en over lavastromen. Je blijft deze wandelroute volgen tot voorbij het verlaten gehucht La Sabina Vieja. Dit is een prachtige plek om even een pauze te nemen. Waarschijnlijk zijn er maar weinig wandelaars die zich niet afvragen waarom de vroegere bewoners zijn weggetrokken. Wat een plek en wat een uitzicht !

Roeispaan als bewijzering voor afdaling naar El Remo op La Palma

Een paar honderd meter voorbij het laatste vervallen huisje wordt de afslag voor de afdaling naar El Remo duidelijk aangegeven. Veel leuker is de bewijzering op een oude roeiriem richting El Remo, die een paar meter lager langs het wandelpad ligt. El Remo betekent ‘de roeispaan’.

De afdaling tijdens de wandeling van Jedey naar El Remo op La Palma.

Het pad gaat afwisselend langs en over een deels begroeid lavaveld. Het is hier nog redelijk vlak en nog goed te doen voor vrijwel iedereen. Op een gegeven moment kom je een tweede roeispaan tegen. Daar kan het verwarrend zijn waar je heen moet. Ga niet richting de smalle ondiepe barranco omhoog. Het wandelpad is eventjes iets minder goed zichtbaar op de harde ondergrond maar gaat naar beneden. (volg de steenmannetjes)

Uitzichtpunt tijdens de wandeling van Jedey naar El Remo op La Palma.

Na een tijdje kom je in een dichtbegroeid stuk met laag struikgewas bij een uitkijkpunt met pick-nick tafel. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op El Remo. Jammer dat je tevens van boven af op een veld met zonncollectoren kijkt. Nog lelijker zijn de daken van de bananenkassen bij El Remo. Het is net of je van bovenaf op de betonnen daken van de Bijlmer kijkt.

Slalommen oveer een gruishelling tijdens de afdaling naar El Remo op La Palma.

Vanaf hier begint een steile afdaling over  een zwarte piste. Goed te doen totdat je bijna beneden bent. Dan wordt het even lastig daar het pad steil en deels verdwenen is door veelvuldige vallende stenen. Wanneer je het laatste stukje tussen de bananenkassen doorloopt en je bij de doorgaande weg komt, volg die dan niet zoals op de kaart staat aangegeven. Leuker is het om de weg over te steken en naar El Remo te wandelen en in El Remo de lintbebouwing langs de kust volgen. Hier wacht in ons geval onze chauffeuse en kon je voorheen aan het water bij één van de drie kiosco’s heerlijk Canarisch eten. Door dwaze wetgeving zijn deze uitspanningen gesloten. De dichtstbijzijnde bushalte is een aantal kilometers naar het noorden in Puerto Naos ( liften kan ook).

wandelinfo                  wandelroutes                    home                     wandeltips

 

vakantiehuizen

 

Beleef La Palma !

Beleef La Palma !