www.vakantiehuizenlapalma.nl

Rondwandeling La Magia del Agua bij San Antonio del monte op het canarische eiland La Palma. NW10

Startpunt rondwandeling La Magia del agua bij San Antonio del Monte.

beginpunt: Ermita (kerkje) van San Antonio del Monte.

eindpunt: Ermita (kerkje) van San Antonio del Monte.

afstand: 6,5 kilometer

La Palma wandelen La Magia del Agua.

tijdsduur : 2 uur

signalering: La Magia del Agua borden.

hoogteverschillen : totaal stijgen 150 meter, toaal dalen 150 meter.

zwaarte : gemiddeld

bar restaurant : Restaurant San Antonio

watertappunt : diversen

bushalte : Langs doorgaande weg bij La Zarza.

 
Rondwandeling La Magia del Agua op La Palma.
Watergallerij Galeria del Zarcero op La Palma.
La Magia del Agua.
La Magia del Agua rondwandeling op La Palma.
Waterbron Fuente del Sequera op La Palma.
La Magia del Agua op La Palma.
Watergalerij Galeria del Rio.
La Magia del Agua op La Palma.
La Magia del Agua rondwandeling La Palma.

Waterbron Piedra del Cura op La Palma.

La Palma La Magia del Agua.

La Magia del Agua La Palma

San Antonio in de gemeente Garafia op La Palma is een prachtig wandelgebied. Het ontbrak er alleen aan rondwandelingen. Nu er hier bij San Antonio del Monte een groot recreatiegebied is gekomen, wordt er ook de nodige aandacht besteed aan de wandelpaden. Eén van deze nieuwe wandelingen is de rondwandeling met de fraaie naam ‘La Magia del Agua’ (De magie van het water.) Deze rondwandeling bij San Antonio laat je kennismaken hoe de lokale inwoners in vroegere tijden aan hun water kwamen. Deze rondwandeling ‘ La Magia del Agua’ is een plaatselijk initiatief en anders opgezet dan de meeste andere rondwandelingen op La Palma. Het eerste dat al opvalt is de kunstzinnige bewijzering van deze rondwandeling. Nu verdient die bewijzering op dit moment een opmerking en extra aandacht. Er zijn namelijk diverse gasten van ons die de laatste tijd problemen hadden met het vinden van sommige bewijzeringsstenen en borden. Daarnaast is het goed om te weten dat er vaak na het bezoeken van een bron teruggekeerd dient te worden naar de hoofdroute. Een foto maken van de plattegrond aan het begin van de rondwandeling kan helpen bij het vinden van de te volgen route in geval van twijfel. Af en toe een beetje verdwalen in dit fraaie gebied tijdens deze wandeling is overigens nog steeds geen straf. Wij zullen deze wandeling binnenkort zelf weer eens maken en kijken waar de pijnpunten zijn.

Waterbron Piedra del Cura op La Palma.

De wandeling begint bij het Kerkje van San Antonio del Monte en daalt af in een barranco. De wandeling voert veelal over bredere bospaden en zelfs af en toe over verharde weggetjes. Ondanks dat wij een hekel hebben aan asfalt blijft de wandeling boeien en vonden we het niet vervelend om sommige stukken over dit zwarte spul te wandelen. Je blijft nieuwsgierig wat de volgende bron voor je in petto heeft. Let wel op dat je geen bron mist. Wij hebben, bleek later, de afslag naar de waterbron ‘ La Fuente de las Mujeres’ (bron van de vrouwen) gemist. Onbegrijpelijk want deze ‘La Magia del Agua’ rondwandeling bij San Antonio is heel duidelijk gemarkeerd. Als we binnenkort in de buurt zijn lopen we hem nog wel een keer, is geen straf. Wij zijn toch wel benieuwd wat deze ‘bron van de vrouwen’ te bieden heeft.

Rondwandeling bij Garafia op La Palma La Magia del Agua

Deze rondwandeling bij San Antonio voert door een gebied wat ze hier op La Palma ‘Monteverde’ (groen gebergte) noemen. De vegetatie bestaat veelal uit brezal bomen en struiken. Vanwege de vruchtbare grond en de vochtige omgeving heeft hier in het verleden, en nog, de nodige kleinschalige landbouw plaatgevonden. Tussen het dichte groen zie je dan ook regelmatige verscholen kleine akkertjes en weiden liggen.

Watergallerij Galeria del Rio op La Palma.

Vergeet geen (hoofd)lampje mee te nemen. Tijdens de wandeling kom je langs een aantal watergallerijen. Meestal zijn deze op La Palma afgesloten. Een aantal van de watergallerijen langs deze wandeling zijn echter toegankelijk. De watergallerij ‘Galeria del Rio’ gaat zo’n  50 meter de berg in en is na de ingang verder droog. Wij vermoeden dat dit graafwerk niet de ondergrondse watervoorraad opgeleverd heeft waar men op hoopte.

Traoptreden naar een waterbron op La Palma.

De wandeling gaat gedurende het tweede gedeelte omhoog en is goed te volgen. Wanneer je op een gegeven moment bij het vakantiehuis met de bloemrijke tuin komt, moet je het linkerpad aanhouden. Daar is het even iets minder duidelijk. Verderop wanneer je een geasfalteerd weggetje oversteekt zie je als enige aanwijzing nog een bord met daarop ‘Zona de Acampada’ (camping) dat dien je te volgen en brengt je uiteindelijk door een gebied met vier evenwijdig lopende lange open stroken in het bos, terug naar het beginpunt van deze rondwandeling’ La Magia del Agua’ bij het kerkje van San Antonio.

Open landbouwgrond in dichtbebost gebied op La Palma.

wandelinfo                  wandelroutes                    home                     wandeltips

 

vakantiehuizen

 

Beleef La Palma !

Beleef La Palma !