www.vakantiehuizenlapalma.nl

uitkijkpunt Mirador El Serradero – haventje van Santa Domingo op La Palma. NW19

Startpunt van wandeling naar het haventje van Santa Domingo.

beginpunt : Uitkijkpunt Mirador El Serradero

eindpunt : Uitkijkpunt Mirador El serradero

afstand : heen en terug totaal 1 km  

Naar het haventje van Santa Domingo de Garafia op La Palma.

tijdsduur : 0,5 uur

hoogteverschillen : 150 meter

zwaarte : middel

signalering : geel-wit

bar restaurant : nee

watertappunt : nee

bushalte : nee

Uitzichtpunt bove het haventje van Santa Domingo de Garafia op La Palma.

De korte wandeling vanaf uitkijkpunt mirador El Serradero (de poortwachter) naar het haventje van Santa Domingo is zeker de moeite waard. Op de fraaie nieuw aangelegde ‘terra cotta parkeerplaats’ moet je wel even rekening houden met de zwaartekracht. De parkeervakken zijn zo ongelukkig aangebracht op de hellende parkeerplaats dat bij onoplettendheid een deur van de bovenste wagen zomaar die van een lager geparkeerde zou kunnen beschadigen.

Roque de las Tabaidas bij Santa Domingo de Garafia op La Palma.

Links in de benedenhoek van de parkeerplaats begint het geel-wit gemarkeerde wandelpad richting haventje. Aanvankelijk gaat dit over rotsplaten en lava. Wat verder op wordt het een met natuursteen geplaveid pad en vlak boven zee gaat dat over in  beton.

Afdalen naar het haventje van Santa Domingo de Garafia op La Palma.

De steilste stukken zijn tegenwoordig voorzien van een balustrade. Halverwege gaat een met een geel-wit kruis aangegeven geitenpaadje langs de rots naar rechts. De durfals en geoefende klimmers kunnen hier naar toe om het mooiste uitzicht te hebben over de twee in zee liggende grote rotsen: Links Roque de Santa Domingo en rechts  Roque de las Tabaidas.

Roque de Santa Domingo bij La Palma.

Beneden langs het pad zijn een aantal vakantiehuisjes in en tegen de rotsen gebouwd. Het haventje heeft een grote laadboom voor het in en uit het water laten van kleine bootjes. Het grootste gedeelte van het jaar is de oceaan hier in het noorden van La Palma echter te ruw voor dergelijke capriolen.

Het haventje van Santa Domingo de Garafia op La Palma.

Wees dan ook voorzichtig om te dicht bij het water te komen bij oceaandeining. Een golf die een meter hoger is dan zijn voorgangers, komt wel drie meter (of meer) hoger tegen de rotsen aangedreund. De dag dat wij hier deze foto’s maakten is er in het zuiden bij Playa Chica een toerist verdronken. Wij blijven ons verbazen dat er mensen de zee in gaan bij dergelijke deining. Ze hebben geen idee van de enorme kracht van die oceaandeining.

Afslag naar wandelroute prlp9.3 op La Palma.

Het haventje en de huisjes zijn in de winter verlaten. Wel een mooie lokatie voor een lunch voor toeristen. Maar nogmaals, blijf uit de buurt van het water bij oceaandeining ! Het bovenstaande bordje met het zwemmers symbool geldt alleen voor enkele rustige dagen in de zomer.

Tegenwoordig deels balustrade langs het pad naar het haventje van Santa Domingo op La Palma.

wandelinfo                  wandelroutes                    home                     wandeltips

 

vakantiehuizen

 

Beleef La Palma !

Beleef La Palma !