www.vakantiehuizenlapalma.nl

 

 

El Tablado rondwandeling via Roque Faro op het Canarische eiland La Palma. NW7

Startpunt rondwandeling El Tablado via Roque Faro

beginpunt: Bushalte El Tablado

eindpunt: Bushalte El Tablado

afstand: 12,5 kilometer

El Tablado rondwandeling La Palma.

tijdsduur : 3 uur

signalering: Verharde weg en bospad (witte lijn en rode stippellijn op kaart) Prlp 9, Prlp 9.1

hoogteverschillen : Totaal stijgen 800 meter, totaal dalen 800 meter.

zwaarte : gemiddeld. Paden zijn goed maar paar gladde en lastige stukjes tijdens de afdaling.

bar restaurant : Bar Restaurant Reyes in Roque Faro

watertappunt : Diverse bronnen langs de PRLP 9.1

bushalte : Roque Faro en El Tablado (Check busschema in verband met schaarse verbinding !!!!)

El Tablado rondwandeling via Roque Faro op La Palma.

El Tablado op La Palma lijkt werkelijk aan het einde van de wereld te liggen. Voordat Christopher Columbus vanaf de Canarische eilanden de Atlantische oceaan was overgestoken en Amerika had ontdekt, moeten de inwoners van El Tablado wel de overtuiging gehad hebben vlakbij de rand van een platte wereld te wonen. Ondanks dat we inmiddels weten dat je er niet vanaf kunt vallen omdat de aarde rond is, krijg je bij El Tablado nog steeds het gevoel dat je je echt aan de rand bevindt en er achter de horizon verder niets meer is.

Van El Tablado naar Roque Faro over de verharde weg.

Toen wij deze rondwandeling met vrienden aan het maken waren en een geinig huisje te koop zagen staan, zei Lex; “Hier zou ik wel kunnen wonen, wat een rust.” Wij meenden echter dat hij op een gegeven moment twee stoelen op zijn terras zou zetten om, steeds verzittend, met zich zelf te praten. “Nee”, zei Lex, “Ik neem een Wilson.” Een Wilson ? ” Ja net als Tom Hanks, in de film ‘Cast Away’. “Aangespoeld op een onbewoond eiland tekende hij een gezicht op een basketbal, om mee te converseren. En die noemde hij Wilson.”

Roque Faro op het Canarische eiland La Palma.

Al is het iets omslachtiger, kun je deze rondwandeling bij El Tablado op La Palma het beste beginnen beneden bij El Tablado. Parkeren kun je bij het bord van de bushalte of iets hoger langs de verharde weg. Wees voorzichtig om het dorp in te rijden. Het is de vraag of je huurauto dan nog terug naar boven komt. Je kunt de wandeling omhoog naar Roque Faro het best beginnen over de verharde weg. Op de kaart staat een rode stippellijn die wij gevonden en gevolgd hebben. Is te doen, maar lastig door begroeing en is slechts een deel van de beklimming. De rest omhoog moet je dan toch nog over de verharde weg vervolgen tot de afslag van wandelroute PRLP 9 richting Roque Faro.

Afdaling van Roque Faro naar El Tablado op La Palma.

Het minigehucht Roque Faro heeft een verzorgende functie voor het hele omliggende gebied, want het ligt aan de doorgaande weg en heeft een bar/restaurant. En niet te vergeten, ze verkopen er ook jonge legkippen. Het restaurant is de ideale plek om te genieten van een goede lokale maaltijd en wat te proeven van de sfeer van het leven hier in het desolate noorden van La Palma. Vanaf het restaurant begint het mooiste deel van de wandeling. Via de PRLP 9.1 naar beneden richting El Tablado.

Afdaling naar El Tablado vanaf Roque Faro op La Palma.

Delen van het eerste stuk van de afdaling lopen over, door terreinauto’s aangewalste, steile rode kleipaden. Voorzichtig, deze kunnen erg glad zijn. Al snel duikt het pad het bos in en is het genieten van het groen met af en toe vergezichten over de onderliggende berghellingen. Er is een punt waar het pad in een stukje open veld even haast onzichtbaar wordt door het enthousiaste onkruid. Gewoon in dezelfde richting door dit veld heen worstelen en bij de bosrand komt het pad weer te voorschijn.

El Tablado rondwandeling op La Palma.

Terug gekomen in El Tablado is het de moeite waard om nog even door het dorp heen te struinen. Er zijn twee uitkijkpunten die meer dan de moeite waard zijn. Mirador El Topo bereik je door achter het bord van de bushalte het horizontale weggetje rechtdoor in te lopen en dan het nauwe steegje tussen de huizen door naar rechts te volgen. Hier kijk je uit naar het oosten over de Barranco Rio del Hombre. Hoger in het dorp achter en boven het gesloten restaurant ligt Mirador El Moral die uitkijkt richting het westen over Barranco Fagundo. De kans is niet erg groot dat je veel inwoners zult tegenkomen. Het noorden van La Palma is aardig aan het ontvolken en uitsterven. Maar wie weet tref je vriend Lex en zijn ‘Wilson’. Zowel de lokale inwoners als Lex zullen het ongelofelijk waarderen als je even een praatje met hen maakt. Zo vaak komt er immers in Tablado niet iemand langs met nieuws uit die verre bewoonde wereld.

Van Roque Faro afdalen naar El Tablado op La Palma.

wandelinfo                  wandelroutes                    home                     wandeltips

 

vakantiehuizen

 

Beleef La Palma !

Beleef La Palma !