www.vakantiehuizenlapalma.nl

 

Uitkijkpunt Mirador Espigon del Roque de Los Muchachos op het Canarische eiland La Palma. NW6

Startpunt wandeling naar uitkijkpunt mirador Espigon del Roque.

beginpunt: Info huisje op parkeerplaats bij El Roque de los Muchachos.

eindpunt: Info huisje op parkeerplaats bij El Roque de los Muchachos.

afstand: 1200 meter

Uitkijkpunt Mirador Espigon del Roque de los Muchachos op La Palma.

tijdsduur : half uur

signalering: verhard natuursteen pad.

hoogteverschillen : totaal stijgen 65 meter, totaal dalen 65 meter

zwaarte : licht

bar restaurant : nee (Er zijn geruchten dat er gesproken wordt over de bouw van een restaurant)

watertappunt : nee

bushalte : nee

Uitkijkpunt Mirador Espigon del Roque de los Muchachos op La Palma.

Veel van de toeristen die op La Palma op vakantie zijn, maken een bezoekje aan  het hoogste punt van het eiland, El Roque de los Muchachos, waar ook het sterrenwachtcentrum is gevestigd. Er is een korte wandelroute over een met natuursteen geplaveid pad naar uitkijkpunt Mirador Espigon del Roque. Dit pad is door vrijwel iedereen te doen. Hoogtevrees zou een spelbreker kunnen zijn, zeker voor het pad naar het laatste uitkijkpunt. Wanneer je vanaf boven op dit pad kijkt heeft het, met wat fantasie, wel iets weg van de Chinese muur. Niet in het minst door de hoeveelheid toeristen.

Uitkijkpunt Mirador Espigon del Roque de los Muchachos op La Palma.

Ook op bewolkte dagen is het vaak nog de moeite om een bezoek te brengen aan El Roque de los Muchachos. De wolken hangen meestal op een hoogte van tussen de vijftienhonderd en de tweeduizend meter. Daar steekt de top van La Palma met zijn 2426 meter dus ruim boven uit. De weg er naar toe zal dan echter wel een stuk minder interessant zijn door de mist. In de krater zelf ontstaan in de loop van de ochtend vaak wolken. Dit kan een mooi schouwspel opleveren. Maar onttrekt natuurlijk ook de krater aan het zicht.

Uitjijkpunt Mirador Espigon del Roque de los Muchachos. Tajinaste rosado op het hoogste punt van La Palma.

In de zomer is het hier een kleurig schouwspel door de verschillende inheemse bloemen, planten en struiken die dan in bloei staan. In de winter is het een dorre boel. Langs het pad zijn de nodige zeldzame Taginastes Rosados aangeplant. Deze planten bloeien pas na een paar jaar en sterven dan. Na eerst natuurlijk hun zaden verspreid te hebben. De bloemkegel kan metershoog worden en wordt druk bezocht en bestuifd door  gezellig zoemende aardhommels. En dat op bijna twee en halve kilometer hoogte.

Het pad naar Mirador Espigon del Roque de los Muchachos op La Palma.

Vanaf het informatiehuisje op de parkeerplaats loopt het pad aan twee kanten langs het hoogste punt om vervolgens weer samen te komen en eerst dalend en vervolgens weer stijgend naar het eerste uitkijkpunt van Mirador Espigon del Roque te voeren. Vanaf dit eerste terras voert een iets lastiger pad naar het tweede en ‘echte’ uitkijkpunt vanaf waar je diep naar beneden in de krater kunt kijken. De krater heeft een doorsnede van ruim acht kilometer en is bijna vijftienhonderd meter diep. Ver onder je zie je diepe beboste kloven en grindbeddingen met glinsterende beekjes.

Tamme raven bij uitkijkpunt Mirador Espigon del Roque de los Muchachos op La Palma.

Wij brachten laatst een bezoek aan Mirador Espigon del Roque tijdens een lange wandeling over de kraterrand. Terwijl wij op het tweede en verste terras wat proviand naar binnen werkten en druk aan het kletsen waren, stond er naast ons een zeer zwijgzaam stel met pluche beesten aan haar rugzak. “Dat zullen waarschijnlijk Nederlanders zijn” zei Jeffrey”, ze zijn zo stil. De man draaide zich grijnzend om en bevestigde dat en verkondigde als een soort hint dat ze van de rust probeerden te genieten. Daar moesten wij op ons beurt wel weer om lachen. Want achter ons kwam de ene na de andere buslading cruiseboot-toeristen aan over de ‘Chinese muur’.  Sterkte met je rust !

Uitkijkpunt Mirador Espigon del Roque de los Muchachos in de zomer.

 

wandelinfo                  wandelroutes                    home                     wandeltips

 

vakantiehuizen

 

Beleef La Palma !

Beleef La Palma !