Beleef La Palma !

Makkelijke wandeling op La Palma over Pista de los Lomos langs de Cumbre Nueva.O15

beginpunt : Pared Vieja of oostelijke ingang hoge/oude tunnel aan doorgaande weg LP-3

eindpunt : Pared Vieja  of oostelijke ingang hoge/oude tunnel aan doorgaande weg LP-3

afstand :  heen 6,5 km en terug 6,5 km samen 13          

tijdsduur : 3,5 uur

signalering: nee

hoogteverschillen : van pared vieja naar tunnel 150 meter dalen, andersom 150 meter stijgen

zwaarte : licht

bar restaurant : nee

watertappunt : bij recreatie gebied Pared Vieja

bushalte : nee

 

Wanneer gasten ons vragen of er makkelijke vlakke wandelingen zijn op La Palma, antwoorden we: “Nee, alleen de landingsbaan van de luchthaven.” En als je het netjes vraagt zou je er misschien nog mogen wandelen ook. Zo druk is het immers niet op de vliegveld van La Palma.

 

Er zijn echter op La Palma een aantal brede onverharde bosbouw paden en paden die aangelegd zijn voor eventuele brandbestrijding die redelijk horizontaal lopen. Sommige van deze paden zijn zeker interessant als wandelroute. Verkeer zal je er niet of nauwelijks tegen komen.

 

Eén van die paden is de Pista de los Lomos. Dit pad loopt langzaam af van recreatiegebied Pared Vieja naar de hoge tunnel van de doorgaande weg LP-3.  Het pad bevindt zich onder de wolkenzee die vrijwel altijd op deze plek tegen de bergen van La Palma aanhangt. De begroeing langs het pad bestaat voornamelijk uit laurierbos en varens, afgewisseld met wat brezalbomen en struiken.

 

Er zijn slechts enkele plaatsen langs het pad waar je uitzicht hebt over de oostzijde van La Palma. Op één van deze uitkijkpuntjes is een kleine marmeren plaat als grafsteen op een rots bevestigd. Er zijn slechtere plekken denkbaar om je as uit te laten strooien.

 

Deze wandeling is een mooi excuus om een bbq te organiseren in recreatiegebied Pared Vieja. Neem zelf wel kolen of droog hout van elders mee. Er ligt voldoende gehakt hout voor de bbq’s klaar, maar dat zal meer roken dan branden, vanwege de meestal aanwezige nevel in deze omgeving.