www.vakantiehuizenlapalma.nl

La Traviesa Pr lp 3.2 van Fuente de Olen naar Casa del Monte op La Palma. O28

Startpunt prlp 3.2 la Traviesa van Fuente de Olen naar Casa del Monte.

beginpunt : Fuente de Olen (tussen km paal 21 en 22 langs de Lp-4)

eindpunt : Casa del Monte (begin tunnelroute bronnen van Marcos y Cordero)

afstand : 10 km       

La Traviesa prlp 3.3 op La Palma

tijdsduur : 3 uur

hoogteverschillen : totaal stijgen 250 meter, totaal dalen 650 meter

zwaarte : gemiddeld. Laatste stuk steil en pad bedekt met dennennaalden

signalering : Pr lp 3.2

bar restaurant : nee

watertappunt : Casa del Monte

bushalte : nee

PPrlp 3.2 Fuente de Olen - Casa del Monte op La Palma

Deze wandelroute Prlp 3.2 is onderdeel van de Traviesa (de middel-hoog gelegen verbindingsroute van de herders en hun geitenkuddes). De wandeling vergt enige organisatie. Je moet je per taxi weg laten brengen naar het begin punt bij Fuente de Olen. De wandeling eindigt op een punt waar ook regelmatig bergtaxi’s komen. Maar de meeste mensen zullen er voor kiezen om deze wandeling te combineren met een vervolgwandeling om zo weer in de bewoonde wereld en een bushalte te komen. Of gewoon deze wandeling tot Cruz de Vazques maken en weer terug naar de auto. (14 km en 3,5 uur)

la Traviesa, op weg van Fuente de Olen naar Casa del Monte op La Palma.

Vanaf Fuente de Olen is de wandeling de eerste zeven kilometer tot Cruz de Vazques een makkie. Afwisselend licht steigend en licht dalend volgt het wandelpad op ongeveer 1700 meter de hoogtelijnen van de berghelling. Je kruist de van hoog naar laag lopende wandelroutes Prlp 4 en prlp 5.

La Traviesa Prlp 3.2. Zicht op Pico de La Nieve op La Palma

Aanvankelijk een makkelijke wandeling dus, door een open pijnboombos afgewisseld met brem en brezal struiken en allerlei kleurige bloemen. Mensen die deze wandelroute niet willen vervolgen met een andere wandeling kunnnen hem ook een stuk heen en terug wandelen. De omgeving en de vergezichten zullen niet vervelen.

La Traviesa prlp 3.2 gaat voor een deel over brede bospaden.

Het tweede stuk van het horizontale deel van deze wandelroute gaat over een brede onverharde piste. Vanaf Cruz de Vasques is het echter gedaan met het ontspannen wandelen.

La Traviesa Prlp 3.2 op La Palma. Uitzicht naar het oosten.

Door een dicht pijnboombos duikt het pad over een steeds steiler wordende helling naar beneden. Op het pad ligt een laag dennennaalden die het een soort skipiste maken. Het bos wordt steeds vochtiger en de vegetatie gaat over in laurierbos en het pad is in de loop der tijd steeds dieper uitgesleten tot een geul .

La Traviesa prlp 3.2 eerste deel van de afdaling naar Casa del Monte op La Palma.

Onverwacht kom je ineens bij Casa del Monte uit. Vanaf hier heb je de optie om de Prlp 6 naar links via de tunnelroute van de bronnen van Marcos en Cordero en Barranco del Agua naar Los Tilos te volgen. Of je volgt de Prlp 6 rechtdoor  naar Las Lomadas. Een andere mogelijkheid is om de ‘verboden groene route’ achter de picknicktabel naar het bezoekerscentrum bij Los Tilos te volgen.

La Traviesa prlp 3.2 Laatste stukje afdaling naar Casa del Monte op La Palma.

wandelinfo                  wandelroutes                    home                     wandeltips

 

vakantiehuizen

 

Beleef La Palma !

Beleef La Palma !