www.vakantiehuizenlapalma.nl

La Palma wandelen. Wandeling van Valencia naar Pico de los Cuervos. C12, W15

Startpunt Pico de los Cuervos op La Palma.

beginpunt : Parkeerplaats aan het einde van Pista Valencia.

eindpunt : Parkeerplaats aan het einde van Pista Valencia.

afstand :    heen en terug samen 7 km          

Kaart Valencia-Pico de los Cuervos

tijdsduur : 2,5 uur

signalering: nee

hoogteverschillen : totaal stijgen 400 meter, totaal dalen 400 meter

zwaarte : middel

bar restaurant : nee

watertappunt : nee

bushalte : nee

La Palma wandelen. Sneeuw in de Caldera.

De foto’s van deze wandeling zijn gemaakt op een zeldzame dag met sneeuw in de bergen. Weinigen zullen het geluk hebben om een dergelijke dag mee te maken tijdens hun vakantie op La Palma.

De wandeling begint bij de parkeerplaats aan het eind van de piste de Valencia, daar waar het beginpunt van de wandelroute 13.3 naar de Pico de Bejenado begint. Terwijl deze laatste route een vrij druk bewandeld pad is, vormt deze route via de Pico de Los Cuervos een rustig alternatief.

La Palma wandelen. Lavatunnel in Roque Corande.

Volg de piste de Valencia tot het eind en duik daar via een net zichtbaar bospad  naar beneden boven twee stenen gebouwtjes langs en vervolgens naar rechts. Dit brengt je een stukje verder weer op een verloren restant van de Piste de Valencia. Na een klein stukje staat er een wegwijzer naar links en omhoog naar de Pico de Los Cuervos.

La Palma wandelen. Terugblik op de Cumbre Nueva.

Gedurende het eerste deel van de beklimming heb je achter je mooi zicht op de Cumbre Nueva en de akkers boven El Paso. Het pad is duidelijk en er zijn geen afslagen.

La Palma wandelen. Begeleiding van Raven tijdens het wandelen.

Pico de Los Cuervos betekent Top van de Raven. En is onderdeel van de ” Bergrug der Raven”. Vrijwel altijd doen deze bergtoppen hun naam eer aan. Zowel vanuit de lucht als vanuit de boomkruinen worden je bewegingen gadegeslagen door onze gevederde vrienden.

La Palma wandelen. Deze pijnboom gaat het waarschijnlijk niet redden.

In het begin van de wandeling kom je een verkoold restant tegen, van wat eens een Canarische den is geweest. Ze zijn dus niet honderd procent vuurvast. In dit gebied heeft nog wel eens een bosbrand plaatsgevonden.

La Palma wandelen. Punto de Los Roques in de sneeuw

Vrijwel de gehele wandeling heb je zicht op de vallei van Riachuelo. Als de basaltwanden er boven dan ook nog eens bedekt zijn met sneeuw is deze wandeling helemaal een feest. Maar nogmaals, dit is een zeldzame gebeurtenis.

La Palma wandelen. Tijdens de beklimming van Pico de Los Cuervos verschijnt de eerste sneeuw.

Deze route voert na de Pico de Los Cuervos verder naar de Pico de Bejenado. Vanaf El Rodeo kom je op de route LP PR 13.3 terecht en dus een grotere kans om andere wandelaars tegen te komen.

La Palma wandelen. Pico de Bejenado in de sneeuw

Voor je zie je nu duidelijk de oostflank van Pico de Bejenado boven alles uit tornen. Vanaf de top heb je een mooi uitzicht over en in de krater en het Aridane dal.

La Palma wandelen. De kraterrand van de Caldera met een witte hoed.

wandelinfo                  wandelroutes                    home                     wandeltips

 

vakantiehuizen

 

Beleef La Palma !

Beleef La Palma !