www.vakantiehuizenlapalma.nl

Van Los Tilos naar mirador de Las Barandas. NO14

Startpunt Camino al mirador de las barandas

beginpunt: Bezoekerscentrum Los Tilos

eindpunt : Bezoekerscentrum Los Tilos

afstand : 3 kilometer heen en terug samen

tijdsduur : 1,5 uur

hoogteverschillen : totaal stijgen 300 meter, totaal dalen 300 meter.

signalering : Prlp 7.1

zwaarte : zwaar

bar restaurant : Casa Demetrio

watertappunt : Achter bezoekerscentrum Los Tilos

bushalte : nee

Camino al mirador de La Barandas op La Palma

Vanaf Bezoekerscentrum Los Tilos is er een pad, of liever gezegd een trap, naar uitzichtpunt Mirador de las Barandas. Deze mirador biedt uitzicht over Barranco del Agua en het laurierwoud van los Tilos. Het is dus wel leuk om deze wandeling te combineren met een wandeling door het bos van Los Tilos zelf.

Bezoekerscentrum Los Tilos.

Het pad begint achter het bezoekerscentrum en is aangegeven middels een bord met erop Camino al Mirador de Las Barandas en met een wandelwijzer met de aanduiding Lp 7.1 naar Las Cabezadas. Het begin van het pad is echter lastig te onderscheiden. Er loopt een wirwar van paadjes in dit kleine recreatiegebied met pick-nick tafels. Maar het juiste pad gaat na het houten bord links achter de boom omhoog via een soort door wortels gevormde traptreden.

Trap naar uitzichtpunt Mirador de las Barandas op La Palma
Stairway to heaven op La Palma.

Eenmaal op het pad is er vrijwel geen vergissing meer mogelijk. Gewoon de ontelbare traptreden blijven volgen. Wij zijn bij 400 de tel kwijt geraakt en hadden geen puf om terug te gaan en opnieuw te beginnen. Wanneer je bij een bankje komt, niet denken dat je er al bent. Er volgen hoger op nog een aantal bankjes om even uit te kunnen blazen.

rustpunt

Wij maakten laatst deze wandeling als onderdeel van een langere wandelroute. Bij het uitzichtpunt gekomen bleek dat zich in de wolken te bevinden. Voor ons geen punt want hadden het al vaker bezocht. De twee jonge Nederlandse dames die we er aan troffen, hadden de lange trap echter wel speciaal beklommen voor het uitzicht. Helaas ! Hieronder foto’s van een dag met en zonder uitzicht vanaf Mirador de las Barandas.

Geen uitzicht vanaf Mirador Las Barandas op La Palma.
Wel uitzicht vanf Mirador de las Barandas op La Palma.

wandelinfo                  wandelroutes                    home                     wandeltips

 

vakantiehuizen

 

Beleef La Palma !

Beleef La Palma !