www.vakantiehuizenlapalma.nl

La Palma Actueel

netflis opnamen de witcher la palma

                   Netflix opnamen voor serie de Witcher op La Palma

Gisterenavond 12-03 is er een extra boot met 200 man personeel op van Netflix op La Palma gearriveerd. Vanaf 13 tot en met 27 maart worden er op La Palma opnamen gemaakt voor de nieuwe fantasie serie de ‘Whitcher’ welke is gebaseerd op de gelijknamige game. Door deze opnamen zal er nog al wat overlast zijn en gebieden worden afgesloten voor het publiek. Er zal uiteraard wel eens afgeweken worden van onderstaand schema :

13-3 – Cumbrecita en Llanos del Jable ,14-3 Riachuelo en Virgen del Pino. 

15-3 Cumbrectia en Llano del Jable. 16-3 El Roque de los Muchachos, 18,19-3 Juan Adalid, 20-3 La Zarza.  21-3 Los Tilos. 22-3 Cubo de La Galga.  24,25,26,27 La Zarza.

 
Gran Telescopio Canaria

11-03-’19                           Meekijken met werelds grootste telescoop

 

Sinds 9 maart kunnen geïnteresseerden meekijken met de astronomen en technici die werken in de Gran Telescopio Canarias. De grootste telescoop ter wereld die bij het hoogste punt van La Palma staat, El Roque de Los Muchachos. Tot eind juni zijn er ook vanaf zonsondergang tot ongeveer middernacht live opnamen te volgen van het heelal met begeleidende informatie over het deel heelal of hemellichaam waar de telescoop op dat moment op gericht staat. Meekijken kun je HIER.

 
 
La Gran Polvecera Los Llanos 2019

28-02-’19               La Gran Polvecera in Los Llanos 2019

Aanstaande zaterdag 2 maart is het carnavalsfeest met het gekleurde talkpoeder in Los Llanos. Vanaf de bovenkant van Calle Real vertrekt de optocht om 12:00 uur, begeleid door Cubaanse drumbands, naar Plaza de España. Vanaf het balkon van het gemeente huis wordt het startschot van het poederfeest gegeven met een grote hoeveelheid aan gekleurd talkpoeder. De gemeente deelt ook honderden kilo’s talkpoeder uit aan de feestgangers. Hierna barst het carnaval los op de plaza Juan pablo 2. Vanaf 23:00 uur begint het dansfeest met diverse muziekbands en als hoofdact Gente de Zona.

 
Op naar Los Indianos

04-03-’19                           Op naar Los Indianos

 

 

 

Wij zijn op weg naar het feest der feesten en nog ongepoederd.

 

Meer info: Het feest van Los Indianos in Santa Cruz de La Palma

 
grote golven

23-02-’19         Grote golven bij La Palma.

Vandaag vanaf 12:00 uur tot morgen ochtend 10:00 rollen er vanuit het noord-westen grote golven tegen ons eiland aan. Een makkelijke plaats om deze te bekijken is Tazacorte. De meest spectaculaire plaats om dit geweld te aanschouwen is bij het uitkijkpunt mirador El Serradero onder Santa Domingo de Garafia, waar de golven van meer dan 4 meter met ogelofelijk geweld op de voor de kust liggende rotseilandjes Roque de Santa Domingo, Roque de Las Tabaidas en Roque del Guincho zullen beuken.

Een waarschuwing is wel op zijn plaats: Blijf heel ver van de oceaan vandaan !

 
los indianos

21-02-’19           Het feest van Los Indianos.

Vanmorgen verwittigde onze tuinman Tomás ons al vast dat hij maandag 4 maart niet komt werken vanwege het carnavals feest  van Los Indianos in Santa Cruz de La Palma. Of hij dinsdag erna komt werken hangt af van in welke staat hij verkeert na het feest. Tomás neemt zelden vrij op feestdagen maar voor Los Indianos maakt hij een uitzondering. Is  een bijzonder feest. Eigenlijk gaat het over niets, maar is anders en ontzettend  gezellig. Voor meer info over Los Indianos kun je op de volgende link klikken: Los Indianos

 
cruiseschip in Santa Cruz

20-02-’19    Eerste bezoek nieuw cruiseschip aan Santa Cruz.

Vanmorgen vroeg heeft het nieuwe cruiseschip Mijn Schiff 2 voor het eerst aangemeerd in de haven van Santa Cruz. Dit in Finland gebouwde schip is inmiddels het negende vlaggenschip van TUI. Ondanks alle luxe aan boord, zie ik het als een soort drijvende camping met haar 3000 passagiers. Waar vroeger cruisen iets was voor de happy few, is het tegenwoordig massa toerisme. Wel leuk om nu in Santa Cruz mensjes te kijken. Je blijft je verbazen.

 
 

 

carnaval los llanos 2019

17-02-’19     Carnaval Los Llanos 2019.

Gisterenmiddag zijn de missen voor het carnaval gekozen. Voorheen werden die de koninginnen (reinas) van het carnaval genoemd. Dit jaar heten ze fantasías. Deze ‘Fantasiën zijn er in drie categoriën; Jong, gerijpt en belegen. Deze verkiezingen zijn altijd het startschot van drie weken carnaval. Langzaam wordt het opgebouwd met iedere dag andere activiteiten en de climax in de laatste week. Dit jaar staat het carnaval in Los Llanos in het teken van Mexico. Dat beloofd dus weer een kleurige boel te worden met vrolijke muziek.

Voor het schema van de carnavalsactiviteiten in Los Llanos kun je hier klikken.

 
nieuwe bussen op la palma

16-02-’19             Vier nieuwe bussen.

Sinds een week rijden er 4 nieuwe extra bussen over het eiland. Daarmee zijn ook de routes en schema’s van het openbaar vervoer op La Palma aangepast. Zo is er een frequentere en snellere verbinding tussen Santa Cruz en Los Llanos. Deze route die voorheen via San Pedro en San Isidro ging, is gewijzigd. Voor deze dorpjes moet nu overgestapt worden bij het ziekenhuis. Ook is er een extra busdienst ingezet tussen het busstation van Santa Cruz, via Los Cancajos naar de luchthaven. Al met al een verbetering voor toeristen die zonder huurauto La Palma bezoeken. Meer info : busschema’s