www.vakantiehuizenlapalma.nl

La Palma Actueel

vulkaantunnel todoque

Bezoekerscentrum bij Lavatunnel Caños de Fuego bij Todoque geopend.

In het lavaveld van de vulkaan de San Juan is het bezoekerscentrum geopend waar je informatie krijgt over het ontstaan van zo’n lavatunnel. Door de aanleg van een aantal trappen en ‘zwevende voetpaden kun je nu op een comfortabele manier een wandeling in de lavatunnel maken. Toen we enkele jaren geleden, met lede ogen, het begin van de bouw van het centrum zagen waren we best een beetje verdrietig. De tunnel was slechts bij enkelen bekend. Wij gingen er wel eens met gasten in. (klik hier) Helmen en hoofdlampjes op en avonturieren maar. Deze tocht en afdaling was echter voor lang niet iedereen te doen. Nu wel. Het bezoekerscentrum is geopend dinsdag tot zaterdag van 10:00: tot 18:00 uur en zondag en maandag van 10:00 tot 15:00 uur.

 
Atun rojo, blauwvin tonijn

Blauwvintonijn heet in het Spaans’ Atun Rojo.

 

Op dit moment wordt er in de haven van Tazacorte volop blauwvintonijn aangevoerd. Je weet wel, dat zijn die vissen die in Japan per stuk de prijs van een middenklasse auto opbrengen. Hier op La Palma kost de blauwvintonijn echter slechts € 15,- de kilo bij de vismarkt en supermarkten. Dus wil je jezelf culinair verwennen deze vakantie, is dit je kans. In de restaurants wordt het op het moment dan ook volop aangeboden buiten de kaart. De beroepsvissers zullen echter snel hun quotum hebben volgevangen, als je ziet in welk tempo deze vissen van tussen de 300 en 400 kilo worden aangeland. Dan is het over en is het alleen nog ingevroren te verkrijgen.

 
netflis opnamen de witcher la palma

                   Netflix opnamen voor serie ‘The Witcher’ op La Palma.

Gisterenavond 12-03 is er een extra boot met 200 man personeel van Netflix op La Palma gearriveerd. Vanaf 13 tot en met 27 maart worden er op La Palma opnamen gemaakt voor de nieuwe fantasie serie de ‘Witcher’ welke is gebaseerd op de gelijknamige game. Door deze opnamen zal er nog al wat overlast zijn en gebieden worden afgesloten voor het publiek. Er zal uiteraard wel eens afgeweken worden van onderstaand schema :

13-3 – Cumbrecita en Llanos del Jable ,14-3 Riachuelo en Virgen del Pino. 

15-3 Cumbrectia en Llano del Jable. 16-3 El Roque de los Muchachos, 18,19-3 Juan Adalid, 20-3 La Zarza.  21-3 Los Tilos. 22-3 Cubo de La Galga.  24,25,26,27 La Zarza.

 
Gran Telescopio Canaria

11-03-’19                           Meekijken met werelds grootste telescoop

 

Sinds 9 maart kunnen geïnteresseerden meekijken met de astronomen en technici die werken in de Gran Telescopio Canarias. De grootste telescoop ter wereld die bij het hoogste punt van La Palma staat, El Roque de Los Muchachos. Tot eind juni zijn er ook vanaf zonsondergang tot ongeveer middernacht live opnamen te volgen van het heelal met begeleidende informatie over het deel heelal of hemellichaam waar de telescoop op dat moment op gericht staat. Meekijken kun je HIER.

 
nieuwe bussen op la palma

16-02-’19             Vier nieuwe bussen.

Sinds een week rijden er 4 nieuwe extra bussen over het eiland. Daarmee zijn ook de routes en schema’s van het openbaar vervoer op La Palma aangepast. Zo is er een frequentere en snellere verbinding tussen Santa Cruz en Los Llanos. Deze route die voorheen via San Pedro en San Isidro ging, is gewijzigd. Voor deze dorpjes moet nu overgestapt worden bij het ziekenhuis. Ook is er een extra busdienst ingezet tussen het busstation van Santa Cruz, via Los Cancajos naar de luchthaven. Al met al een verbetering voor toeristen die zonder huurauto La Palma bezoeken. Meer info : busschema’s